Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Flûtes med græskarkerner

FlûtesOprettet af Lone fre, februar 27, 2009 08:27:16

Jeg ved godt, at jeg lovede en opskrift på de mest lækre ostemuffins forleden.
Men det kan være nødvendigt at ændre kurs, når uventede hændelser indtræffer.

Man kommer sjældent langt ad den lige vej - som den lille prins siger.

I morgen skal den ældste søn have besøg. Hovedretten bliver pastasalat med laks - måske har du set den under "Middelmådige Middagsretter". Men som han påpeger - der er ikke noget brød, der passer til.
Jaså.

Det kan vi ikke have.

Jeg foreslår langtidshævede flûtes med grækarkerner, og du skal selvfølgelig også have opskriften.
Det er muligt det med, at de er langtidshævede, virker afskrækkende men frygt ikke. Langtidshævet dej betyder bare, at du rører dejen sammen med den ene hånd, mens du børster tænder med den anden. Eller omvendt. Du bestemmer.

Så sætter du dejen i køleskabet, og mens du sover på dit grønne øre, gør gærcellerne et storslået stykke arbejde.

Hvis man nu er omtrent 20 år og har et anstrengt forhold til hygiejnen i kollegiets køkken, kunne man godt tænkes at stå og ælte dej på sit kollegieværelse.

Hvis man nu er omtrent 20 år og skal dele dejen til 6 flûtes midt mellem tomme makreldåser, anatomibøger og havregryn fra morgenmaden, kunne man godt tænkes at forenkle processen til kun at omhandle 3 flûtes.

Et betænkeligt valg jeg vil advare mod. Hele fidusen ved flûtes er et rimelig stort overflade-volumen-forhold. Masser af sprød skorpe - mindre blødt indre.
Nej der er ingen vej udenom - to bageplader med 3 flûtes på hver. Mindre kan desværre ikke gøre det.

Om aftenen skal du bruge :

1 dl knækkede hvedekerner

3 dl vand

1 tsk. sukker

2 tsk. salt

3 dl kærnemælk

15 g gær

5 dl mel

Så går vi i gang. Find en god stor gryde frem.

Hæld knækkede hvedekerner, vand, sukker

og salt i gryden.

Sæt gryden på komfuret og bring indholdet i kog. Lad det koge 3 minutter mens du rører rundt.

Tag gryden af blusset og hæld kærnemælk i. Mærk med en finger om grydens indhold er ca. 35 gr. C. varmt. Hvis blandingen er varmere end din finger, må du lige laden den (blandingen ikke fingeren) køle lidt af, inden du tilsætter gær.

I med gær

og mel - så skal der røres.

100 gange rundt med grydeskeen og den er klaret. På med grydens låg og sæt din dej i køleskabet. Gå i seng og sov dejligt.

Næste morgen skal du bruge :

1 dl grækarkerner

4 dl mel

1 spsk. olivenolie

Tag din dej ud af køleskabet og lad den stå og temperere lidt mens du vågner selv.

Hæld græskarkerner

og mel i dejen og ælt den sammen med håndkraft.

Form dejen til en kugle. Hæld olivenolie over og vende dejen rundt, så den er dækket af olie. Lad dejen hæve under låg et lunt sted.

Efter en times tid, når dejen er hævet til dobbelt størrelse,

hælder du den ud på et meldrysset bord. Fjern eventuelle noter, skriveredskaber og juicekartoner først.

Del dejen i 6 (seks) stykker og rul. Rul rul rul dem ud til flûtes. Læg dem på bageplader - enten smurte eller med bagepapir under.
Læg et fugtigt viskestykke over dine flûtes, mens de efterhæver.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Efter omtrent ½ time er det tid til at pensle dejen med vand og sætte den første bageplade i ovnen. Bag dine flûtes 20 minutter. Gentag med den anden plade.

Så snart dine flûtes kommer ud af ovnen, lemper du dem over på en bagerist - så bevarer de den sprøde bund.

Det er nogle ualmidelig lækre flûtes de her. Sprød overflade, bløde græskarkerner og et lidt sejt indre. Forrygende brødsmag fra langtidshævningen.

Glæd dig over din præstation - hele kongeriger er bygget på en mindre indsats.

Klar til arbejdsdag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post165