Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Glødende salat - opskrift

GulerødderOprettet af Lone tor, februar 25, 2010 07:48:40

Der er ikke mange farver i landskabet for tiden.

Mest sort og hvidt.

Og så kan man godt trænge til noget opmuntrende kulørt.

Som en salat i glødende farver.

I dag skal du have opskriften på en flammende funklende råkost.

Så din verden kan lyse op.

Du skal bruge :

1 moden papayafrugt - gul og blød

6 små eller 3 store gulerødder

1 rød peberfrugt

1 dl. jordnødder

Saft af ½ citron

2 spsk. tamari

3 tsk. rørsukker

1/4 tsk. groft salt

Det var alt - så går vi i gang.

Bland citronsaft, tamari, rørsukker og salt. Lad det stå lidt mens du ordner frugt og grøntsager.

Skyl og rens din peberfrugt og skær den i små tern. Op i en salatskål med dem.

Skræl gulerødderne og riv dem nogenlunde groft.

Op i skålen med gulerødderne.

Skræl papayafrugten.

Del den på langs,

og skrab de små sorte frø ud.

Spis dem ikke.

Been there done that.

Riv også papayafrugten og hæld den i skålen.

I med peanuts.

og dressing.

Vend salaten rundt og lad den trække lidt et køligt sted. I stuehuset f.eks.

Eller spis den med det samme, hvis du ikke kan vente.

Flot farverig og forfriskende.

Kan det blive meget bedre.

I vinterland.

Fast vej under dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post528

Glaserede gulerødder - opskrift

GulerødderOprettet af Lone søn, august 02, 2009 06:28:36

I dag skal du - endelig - have opskriften på glaserede gulerødder.

Det er længe siden, de blev stillet i udsigt, og man vil nødigt fremstå som uvederhæftig.

I går, da dagen i caféen var slut,

gik gårdhunden og jeg i køkkenhaven for at lede efter gulerødder i rækkerne med ukrudt.

Gulerødder er heldigvis nemme at kende.

Og når jorden er blød efter regn, er de også nemme at trække op.

Du skal bruge 6 gulerødder - 5 til glasering og 1 til at spise undervejs.

Grib dit bundt og tag det med ind i køkkenet.

Skyl og skræl gulerødderne,

og skær dem i tynde skiver - så tynde som mønter.

Hvis det ikke bliver for farligt.

Hemmeligheden bag lækre glaserede gulerødder er tynde skiver.

Smelt 30 g smør lavet af mælk fra glade køer.

Lad det boble lystigt før du hælder dine gulerodsskiver i panden.

Rør lidt rundt og giv skiverne et par minutter for god varme.

Hæld 2 spsk. koldt vand over gulerødderne. Hold varmen. Læg låg på panden og lad tingene ske.

Efter 4 minutter kan du tage låget af,

og drysse ½ tsk. salt samt

2 tsk. rørsukker over gulerødderne.

Hold stadig varmen høj og vend rundt til sukkeret er smeltet.

En tilberedning der får det bedste frem.

Så er dine glaserede gulerødder klar, og du skal bare finde ro til at spise dem.

Lys på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post321