Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Rødbedegratin - opskrift

RødbederOprettet af Lone tor, november 05, 2009 08:08:05

I går blev hønsene i den overdækkede hønsegård.

Gårdhunden og jeg havde andet at lave end at fange blafrende høns på markerne.

I dag har blæsten lagt sig, og der er fri bane igen.

Ser du - i går vovede vi os ud for at hente rødbeder,

og i dag skal du have opskriften på en lækker rødbedegratin.

Du skal bruge :

8 små rødbeder

350 g fetaost i tern

½ l fløde fra køer der ved hvor de står

1 dl rasp

1 spsk. smør lavet af mælk fra de samme køer

Friskkværnet peber

Det var alt - så går vi i gang.

Det bliver godt det her - det lover jeg.

Skær top og bund af dine rødbeder og vask dem grundigt.

Læg dem i en gryde og dæk dem med vand. Og ja - man kunne godt have valgt en mindre gryde. Hvis der havde været én, der var ren.

Bring grydens indhold i kog og lad rødbederne koge 20 minutter.

Hæld vandet fra og lad tingene køle af.

Så er det tid til at tænde ovnen og sætte temperaturen på 200 gr. C.

Smør et ovnfast fad af middel størrelse.


Skrab skrællen af rødbederne og riv dem groft.

Måske har du en fiks køkkenmaskine, der kan klare arbejdet.


Måske vil du bare bruge et klassisk rivejern og få maksimal glæde af rødbedernes fine saft.

Du bestemmer.

Hæld rødbedestrimlerne i dit fad og lad fetaosten følge efter.

Vend det hele lidt rundt.

I med fløden.

Kværn godt med peber over.

Fordel rasp på overfladen,

og læg små stykker smør hist og pist.

Det var alt.

Ind i ovnen med fadet og bag din rødbedegratin ½ time.

Vær klar til at spise.

Varm, blød, sprød og fyldig mad.


Jeg spiste et halvt fad til frokost i går.

Og det var som at komme hjem.

Ikke til noget bestemt sted.

Bare hjem.

Må din dag gøre dig glad
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post416

Bagte rødbeder - opskrift

RødbederOprettet af Lone fre, november 28, 2008 07:44:25

Forleden kom en jæger forbi og forærede os et bundt vildænderBlog ImageSå gav det ligesom sig selv, hvad der skulle spises til aftensmad.
Men ænder gør det jo ikke alene, selvom nogen måske vil mene noget andet. Næh noget varmt og fyldigt som bagte rødbeder er fint tilbehør, og du skal selvfølgelig have opskriften.

Blog Image

Jeg undres hvert år over rødbedernes vækst - kender du andre rodfrugter, der vokser ovenud af jorden ?

Her kommer opskriften - der iøvrigt er så pærenem, at det faktisk er hverdagsmad det her.

Du skal bruge :

4 - 6 rødbeder afhængigt af størrelse

½ l cremefraiche 18 %

Salt og friskkværnet peber

Jamen det er det hele - enkelt ikke ?

Tænd din ovn på 190 gr. C. og smør et ovnfast fad grundigt.

Blog Image

Skræl rødbederne og skær dem i grove tern

Blog Image

Hæld dem i dit fad

Blog Image

og vær rundhåndet med salt og peber.

Blog Image

Hæld bægeret med creme fraiche ud over rødbederne

Blog Image

Glat overfladen ud og hold skålen skjult for dessertglade mennesker - det kan være en sønderrivende skuffelse at tage indholdet for en trifli.

Sæt dit fad i ovnen og bag rødbederne 1 til 1½ time - det afhænger af hvor højt laget af rødbeder er.

Blog Image

Du kan stikke forsigtigt i et stykke rødbede, og mærke om det er færdigt.

Blog ImageDet skal stadig være fast men til at tygge.

De bagte rødbeder er lækre til meget andet end vildænder. De er uendelig nemme at lave, og så smager de fantastisk godt. Prøv dem én gang og du har en klassiker.

God karma herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post75