Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Grillede middelhavsgrøntsager - opskrift

AuberginerOprettet af Lone lør, april 11, 2009 07:15:20

Sidste år blev der plantet et læhegn øst for gården.

Over 100 italienske popler. Sådan nogle der bliver høje, slanke og lidt kegleformede.

Jeg tør godt sige, de allerede er ved at blive høje.

For 1 år siden var hvert træ bare en tynd pind.

Sikke noget rod - tænker du måske - er de selvsåede pil ved at overtage drivhuset.

Ja det er de vist. Endnu et hængeparti.

Men jeg har været der med beskærersaksen og nu er der lys og luft til både drivhus og popler.

Snart kan der høstes spinat og salat i drivhuset, men de større grøntsager som auberginer, peberfrugt m.fl. har lange udsigter.

Måske synes du også, ventetiden kan blive for lang.

I dag får du en opskrift på grillede middelhavsgrøntsager - hurtigt, lækkert og nemt.

Du skal bruge :

1 aubergine

1 rød peberfrugt

1 squash

1 mozzarella ost - find én af bøffelmælk og glæd dig

3 spsk. god olivenolie

1 tsk. salt

Friskkværnet peber

Basilikum til pynt

Ganske overkommeligt. Så går vi i gang. Tænd din ovn på grillfunktionen og sæt temperaturen på 225 gr. C.

Find din bradepande frem og beklæd den med bagepapir. Hæld olivenolie i bradepanden.

Skær din squash i forholdsvis tynde skiver,

og skær auberginen i stave. Op i bradepanden med det hele.

Skær også din peberfrugt i store grove stykker og lad dem følge efter de andre grøntsager.

Drys salt og peber over,

vend det hele rundt så olivenolien fordeles. Bred grøntsagerne ud i ét lag.

Sæt bradepanden i ovnen og grill indholdet 5 minutter.

Tag panden ud og vend grøntsagerne rundt. Ind i ovnen igen med pladen, og grill 5 minutter mere.

Skær din ost i mindre tern.

Tag bradepanden ud igen. Fordel osten og sæt pladen under grillvarmen yderligere 5 minutter.

Sådan - det var det.

Fordel lidt basilikum blade over dine varme grøntsager og vær klar -

Klar til at spise en dejlig ret, der emmer af sommer.

Sol på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post208

Auberginecreme - opskrift

AuberginerOprettet af Lone søn, januar 11, 2009 07:00:47

Det blev en forholdsvis kort arbejdsdag i går.

Højt tempo men kort dag. Vi havde aftalt at holde i god tid, før vi dejsede om.
Det viste sig at være blødt sand, der var brugt som fyld under de gamle fodergange. En fornøjelse at grave i.

Og det er heldigt, for jeg tør godt at sige, der skal køres nogle kubikmeter ud. Til venstre kan du se resterne af den dybtgående og solide betonkrybbe køerne har spist af. Ikke engang betonhammeren kunne skade den varigt. Det endte med, at vi gravede os ind under krybben, satte en donkraft mod bunden og løftede til det hele begyndte at knække. Der er én mere i den anden side af stalden.

Måske kender du det selv - efter sådan en dag kan man godt føle sig lidt maskulin.
Så trænger man til et bad, noget lyserødt tøj og fredelig madlavning i køkkenet.

En lækker auberginecreme er, hvad man kan kaste sig over, og du skal selvfølgelig have opskriften.

Der er ikke auberginer tilbage i drivhuset nu, men cremen er så lækker, at det ville være en skam at undvære den om vinteren.

Du skal bruge :

1 aubergine

2 spsk. olivenolie

½ fed fintrevet hvidløg

1 spsk. cremefraiche 38 %

Friskrevet muskatnød

1 tsk. citronsaft

Tabasco, salt og friskkværnet peber

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find et ovnfast fad og hæld lidt olivenolie i bunden.

Skyl din aubergine og flæk den på langs. Læg den med skærefladen ned i fadet.

Prik huller i skindet med en gaffel - jeg kan ikke fortælle dig hvorfor. Sæt fadet i ovnen og bag auberginen i 30 min.

Imens finder du en lille skål og rører hvidløg, creme fraiche og olivenolie sammen.

Riv lidt muskatnød direkte ned i skålen.

Når auberginen er bagt, tager du den ud af ovnen. Så snart den er til at håndtere,

kan du vende den rundt, skrabe frugtkødet ud og hakke det grundigt.

Hæld auberginen i en lille gryde sammen med din creme fraicheblanding. Hvis du er mere vågen og kvik end jeg, kan du droppe det med skålen og bare blande creme fraiche m.m. i den lille gryde fra starten. Man lærer noget nyt hver dag.

Varm grydens indhold op, og lad det småsimre 2 minutter. Smag til med citronsaft, salt, peber og tabasco - måske er det kun 3-5 dråber, du skal bruge. Du bestemmer.

Så er din lækre auberginecreme færdig, og du kan beslutte, hvad du skal bruge den til. Jeg kan varmt anbefale bruschetta, men som tilbehør til grillet mad er den heller ikke ueffen.

Med ønsket om en rar og rolig søndag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post119

Ovnbagte grøntsager - opskrift

AuberginerOprettet af Lone ons, oktober 01, 2008 07:26:47

Hvad kan være mere festligt på den første onsdag i oktober end et fad ovnbagte grøntsager ?

Jeg har været i drivhuset for at hente årets sidste røde tomater og nogle auberginer. I køkkenhaven fandt jeg resten af fadets indhold.

Blog Image

Måske synes du, at farvesammensætningen lader noget tilbage at ønske, og så må jeg give dig ret. Grøntsagerne her er valgt ud fra, hvordan de smager sammen, men det er det dejlige ved denne opskrift - du kan vælge grøntsager i dine nationalfarver, farverne i dit lokale fodboldholds banner eller så de står til din yndlingsskjorte - du bestemmer selv, og det skal nok blive godt.

Blog Image

Tænd ovnen på 190 gr. C. Skyl grøntsagerne og skræl dem der skal skrælles. Skær alt ud i fine nogenlunde tynde skiver undtagen persillen - den skal hakkes og gemmes til at drysse over den færdige ret.

Blog Image

Smør et ovnfast fad og arranger dine grøntsagsskiver i det mønster, du synes bedst om. Mine kreative evner rakte til at skifte farve hele tiden - desværre viser billedet, at det er kikset en gang eller to.

Blog Image

Med rund hånd dryppes en god mild olivenolie over skiverne og de drysses med rasp, salt og friskkværnet peber. Sæt dit fad i ovnen og bag grøntsagerne ca. 45 min. Drys med persille inden servering.

Rigtig god 1. onsdag i oktober til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post18