Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Waldorfsalat - opskrift

BladselleriOprettet af Lone fre, januar 22, 2010 08:04:24

I dag kommer der nordisk besøg på gården, og vi må lægge os i selen for at vise, hvad landets milde klima kan mønstre af varme og hjertelighed.

God mad er en begyndelse, og i dag skal du have opskriften på stedets waldorfsalat.

Du skal bruge :

2 dl. creme fraiche 18 % lavet af mælk fra køer der ved, det er endnu koldere længere nordpå

2½ dl. creme fraiche 38 % - også af mælk fra ovenstående køer

2 strøgne spsk. mayonnaise lavet af råvarer du synes om

1 spsk. rørsukker

4 cox orange æbler - fordi de egner sig ualmindelig godt til vildt

4 stilke bladselleri

400 g kernefri grønne druer

50 g valnødder

Det var alt - så går vi i gang.

Og det er nemt det her - nemt og velsmagende.

Rør de to slags creme fraiche med mayonnaise og sukker.

Skyl rigeligt med æbler, så du har nogle at spise af undervejs.

Resten kan du dele, fjerne kernehus på og skære i små tern.

Op i skålen med dem og vend rundt. Så slipper du for, at de bliver brune af luftens ilt.

Del hver selleristilk i 3 stykker på langs. Snit derefter på tværs så du får tynde stykker.

God waldorfsalat handler om bladselleri i små stykker.

Op i skålen med dem og rør igen.

Skyl dine druer, del dem i halve, gem nogle til dekoration -

og vend resten i salaten.

Tag nogle hele valnødder fra til pynt.

Del de resterende i 3 - 4 stykker hver. Ikke noget med at hakke det hele - bare skære.

I salaten med dem og vend det hele sammen en sidste gang.

Alle har brug for at hvile - også en waldorfsalat.

Lad den stå i køleskabet - om muligt til næste dag - så alting forenes på smukkeste vis.

Nyd din lækre waldorfsalat - man kan ikke andet.

Frimodig fredag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post494