Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bananscones - opskrift

SconesOprettet af Lone fre, december 18, 2009 07:52:50

Vi er stadig sneet inde - den yngste søn og jeg.

Manden trak for noget tid siden sydpå for at træne golf, men han skulle gerne kunne komme ind til gården én af de nærmeste dage.

Hvad med en traktor - tænker du måske - er det ikke det foretrukne køretøj på landet.

Jo. Du har selvfølgelig ret. En traktor ville nok kunne komme gennem de snedriver. Men snestormen er kommet fra øst og det blæser stadig kraftigt. Jeg vil nødig flagre afsted over markerne med de store porte fra østgavlen af laden, og derfor kommer traktoren ikke ud, før vinden har lagt sig.

Og der er så meget andet, man kan foretage sig end at køre rundt på landevejene.

I går bagte jeg bananscones, og i dag skal du have opskriften.

Du skal bruge :

200 g mel

50 g rørsukker

1½ tsk. bagepulver uden fosfat

125 g smør lavet af mælk fra indesneede køer

4 spsk. creme fraiche fra de samme køer

4 spsk. mælk også fra førnævnte køer

1 moden banan

100 g mørk chokolade

Plus lidt ekstra rørsukker til drys

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find en bageplade og læg et stykke bagepapir på den.

Afmål mel, sukker og bagepulver og rør det sammen.

Skær dit smør i små tern og rør det ind i melblandingen.

Hak chokoladen til grove stykker,

og mos bananen.

Afmål mælk og creme fraiche i røreskålen og hæld chokolade og banan i også.

Så er alt samlet på ét sted, og du skal bare kortvarigt røre det sammen til en jævn dej.

Læg dejen i 10 kugler på bagepladen.

Jamen scones - tænker du måske - er det ikke noget med kagerulle og udstiksforme.

Og jo. Det er det da. Selvfølgelig kan du hælde så meget mel i dejen, at den kan rulles ud på et køkkenbord. Uden at hænge fast.

Men så bliver dine scones også så tørre, at det støver, når man taler.

Så det er enten eller.

Lav dem med lille melmængde - lad dem flyde ud under bagningen og nyd dem bløde og fugtige.

Eller lav dem "kaffebarlookalike" og pas på du ikke taber dem over nogens fødder.

Du bestemmer.


Drys med lidt rørsukker inden pladen sættes i ovnen.

Bag dine scones 12 minutter og lad dem køle lidt af inden de frigives.


Så lækre og fuldgode at du hele tiden må ud i køkkenet og have én mere.

Og som noget helt usædvanligt for denne type bagværk, er de mindst lige så attraktive næste dag.

Farbar vej foran dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post459