Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Jordbær shortbread - opskrift

ShortbreadOprettet af Lone søn, juni 28, 2009 08:01:09

Måske sidder du lige nu og kigger ned i en skål med jordbær.

I det varme tørre vejr går det hurtigt med modningen, og måske har du plukket en del flere, end der var fløde til.

Så kan du glæde dig selv eller andre med jordbær shortbread.

Ikke et brød. Ikke en kage. Nærmest en sødlig mellemting.

God at have med til stranden eller ud på havetraktoren eller hvor du nu tilbringer din dag.

Du skal bruge :

350 g mel af en god bagekvalitet

50 g sukker

1 spsk. bagepulver uden fosfat (f.eks. fra Skærtoftmølle)

125 g smør af mælk fra køer der svinger med halen

½ dl kærnemælk fra de samme køer

½ dl mælk fra køer der er lige så glade som ovenstående køer

1 æg fra en høne der ikke selv forsyner sig i jordbærbedet

3 dl jordbær

Samt lidt perlesukker til at drysse med.

Det var alt. Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

Skær dine jordbær ud i grove stykker.

Hæld mel, sukker og bagepulver i en røreskål.

Her vil jeg lige indskyde, at det ikke er for at være besværlig, jeg foreslår bagepulver uden fosfat. Overhovedet ikke. Men når man bager scones og shortbread, som kræver forholdsvis store mængder bagepulver, får brødet en bizar bismag af det almindelige bagepulver.

Det er der ingen grund til at udsætte sig selv for.

Skær dit smør i tern

og rør det i melblandingen.

Rør til det er fint smuldret.

Hæld jordbær i skålen,og rør kortvarigt.

I med mælk og kærnemælk.

Samt et enkelt æg.

Rør kun den tid der er nødvendig for at tingene er blandet. For lang tid gør dit shortbread sejt.

Læg dejen i to flade cirkler på bagepladen,

og drys med rigelige mængder perlesukker. Ingen grund til at være fedtet her.

Sæt pladen i ovnen i 25 minutter.

Læg dine shortbreads over på en rist, når de kommer ud af ovnen.

Bræk stykker af og spis dem fra en ende.

Søde og bløde med den dejligste smag af jordbær.

Sommer på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post286