Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Hvid chokoladetrøffel med hindbær - opskrift

TrøflerOprettet af Lone fre, december 26, 2008 07:51:03

Det har været en vanskelig beslutning at træffe

Blog Image

men efter flere nætters overvejelser, er jeg kommet frem til, at du skal have opskriften på hvid chokolade trøffel med hindbær. I første omgang blev tanken ellers droppet, men ledsaget af nogle få advarsler, er det nok forsvarligt alligevel.

Blog Image

1. Trøflerne smager fantastisk - det er en vare med meget kort levetid

2. Rulleprocessen skal foregå lidt kvikt for ikke at ende i klister og tårer

3. De er og bliver vanskelige at håndtere

4. Lad ikke en skæv trøffel påvirke dit selvværd - en trøffel er en trøffel

Således forberedt kan vi gå til opskriften - du skal bruge :

200 g hvid chokolade

80 g flødeost

3 spsk. rigtig god hindbærmarmelade

Kakao til rulning

Så går vi i gang.

Blog Image

Sæt en lille skål ned i en gryde med vand og læg chokolade og flødeost i skålen.

Blog Image

Varm gryden op til indholdet er smeltet og tag skålen væk.

Blog ImageFind din bedste hindbærmarmelade fremBlog Image og hæld 3 spsk. i den hvide chokolademasse.

Blog Image

Og ja - det vil ændre farven fra cremet hvid til fristende lyserød

Blog Image

så snart du rører rundt.

Blog Image

Sæt skålen i køleskabet til massen er fast.

Blog Image

Hæld lidt kakao op i en tallerken, tag en dyb indånding og mobiliser al den mentale stabilitet du måtte have tilbage. Ingen er forpligtiget ud over sine evner.

Blog Image

Tag én teskefuld trøffelmasse ad gangen. Tryk den let i form med fingerspidserne - ikke noget med at rulle den i håndfladerne -

Blog Image

lad den falde ned i din kakao og rul den hurtigt rundt - sådan. Ikke noget klister i håret her.

Blog Image

Så er det bare at blive ved og ved

Blog Image

til du har en tallerken fyldt med de mest lækre hvide chokoladetrøfler. Sæt dem koldt et sikkert sted og gå jævnligt forbi, så du kan smage, om de stadig er i orden.

Hvis der er nogle tilbage, kan du evt. byde dem rundt til juledagenes gæster.

Gode tanker herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post103

Romkugler - opskrift

TrøflerOprettet af Lone ons, december 17, 2008 07:58:28

Det er vanskeligt at få øje på julestemningen udenfor,

Blog Image

men det skal ikke forhindre, at vi kaster os over konfektfremstíllingen indendørs.

Blog Image

Som lovet i går, skal du have opskriften på - nok - verdens bedste romkugler. Eller havregrynskugler. Eller havregrynskugler med rom. Du bestemmer, hvad de skal hedde.
Det eneste der betyder noget er, at de smager fremragende.

Du skal bruge :

4 dl havregryn af en anstændig kvalitet

1 dl rørsukker

4 spsk. kakao

Kornene fra 1 stang vanille

3 spsk. stærk kaffe

1 spsk. god mørk rom

125 g (gulp...) kærgården

Jeg kan ligeså godt starte med det sidste - både smør og plantemargarine (afhængigt af typen) har normalt et forholdsvis højt smeltepunkt, og det efterlader en underlig fedtet fornemmelse i munden. Fordi der er hældt rapsolie i smørret, inden det ender i kærgården-bakkerne, bliver blandingen blødere, og smelter ved lidt lavere temperatur - noget der passer godt i en mund. Det var dagens lommefilosofi herfra. Hvis du sværger til rent smør eller ren plantemargarine i dine havregrynskugler, skal det ikke skille os ad.

Så går vi i gang. Hæld alle ingredienser - uden tanke på rækkefølgen - i en røreskål. Hvis du vil dele dine romkugler med nogle børn, kan du skifte rommen ud med endnu en skefuld kaffe - eller fløde i stedet. Hvis du føler dig dristig og eventyrlysten, kan du skifte kaffen ud med ekstra rom - du bestemmer.

Det hele blandes grundigt sammen og sættes i køleskabet et par timer.

Blog Image

Så har du lavet al det krævende arbejde, og enten kan du påtage dig rulleprocessen også, eller finde et tålmodigt barn med rene hænder.

Blog Image

Jeg skal ikke kunne sige, hvad der er nemmest.

Blog Image

Det er måske meget lidt raffineret, at rulle sine romkugler i sukker - men det knaser så dejligt, når man spiser dem. Der er andre muligheder - rørsukker, ristede hakkede hasselnødder, klassisk kokos og kakao - du bestemmer selvfølgelig.

Blog Image

Vær klar med den store lineal, hvis nogen vil spise dine romkugler før tid - du bestemmer, hvornår det er tid.

Blog Image

Så er det bare at rulle

Blog Image

rulleBlog Imageog rulle.

Blog Image

Før eller siden slipper konfektmassen op

Blog Image

og du kan dele ud til dem, der har fortjent det.

De bedste ønsker om en rar onsdag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post94

Chokoladefudge - opskrift

TrøflerOprettet af Lone ons, december 10, 2008 07:03:50

Måske synes du, der mangler noget julepynt herinde på siden. Lidt julepynt er vel ikke for meget forlangt i december.

Mine evner rækker ikke til at sætte små nissehuer på bogstaverne eller hænge guirlander om overskriften - nej du må nøjes med det her

Blog Image

I store træk hvad huset kan mønstre af julepynt, så du kan kun have gjort det bedre. Selvom det ikke er en konkurrence, kan man godt føle sig lidt forsømmelig i andre menneskers hyggelige julepyntede hjem.
Vel er det da prøvet, men jo mere julepynt der kommer op, des længere skal vi ind i februar, før det hele er pakket væk igen. Og min hang til blomsterbilleder, skåle og gammelt porcelæn fremtræder om muligt endnu mere uoverskueligt, når der iblandes nisser og julehjerter.

Blog Image

Helt anderledes forholder det sig med julekager og konfekt - de synes at passe fint i boligindretningen.

Julen handler om at give, så i dag skal du selvfølgelig have en opskrift på en ualmindelig nem og lækker chokoladefudge.

Du skal bruge :

350 g mørk chokolade - en god kvalitet - du skal jo spise det bagefter

75 g usaltede pistacienødder

2 spsk. usaltet smør

1 dåse kondenseret mælk

Så går vi i gang.

Blog Image

Knæk chokoladen i mindre stykker i en tykbundet gryde. Smag på stykkerne så du er sikker på, at kvaliteten er i orden.

Blog Image

Hæld kondenseret mælk og smør i gryden

Blog Image

og smelt det hele for svag varme. Smag på det, så du er sikker på, kvaliteten er i orden.

Blog Image

Imens chokoladeblandingen smelter kan du hakke dine pistacienødder i grove stykker.
Tag gryden af varmen så snart blandingen er ensartet og tilsæt nødderne. Smag evt. for at sikre, at kvaliteten er i orden.

Blog Image

Beklæd en lille form med bagepapir, hæld din varme fudge i og glat overfladen. Læg et stykke bagepapir over toppen og sæt hele herligheden i køleskabet.

Det var det. Enkelt og hurtigt synes du ikke ?

Næste dag kan du skære din fudge ud i små tern - du bestemmer størrelsen

Blog Image

Find julepynten frem

Blog Image

og nyd din lækre hjemmelavede konfekt.

Hjertelig god onsdag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post87