Beretninger fra et autentisk landbrug

På igenHverdagen

Oprettet af Lone man, maj 03, 2010 08:40:11

Tålmodighed er en dyd.

Blog image

Men jeg vil så gerne skrive til dig, og det lykkes ikke rigtigt herfra. Ikke som det skal.

De seneste aftener er gået med at lave en ny platform til historier og opskrifter.

Du finder den på www.lonelandmand.dk

Alle de opskrifter og historier du kender, bliver her, og der kommer nye til på ovenstående adresse.

Må det lykkes
Lone

PrioriteringHverdagen

Oprettet af Lone søn, maj 02, 2010 06:25:40

Det hele handler om at vælge sine ord med omhu.

Blog image

Ikke sludre. Ikke vrøvle.

Ikke spilde de få dyrebare linjer på unødvendigheder.

Lave opskrifter med en enkelt råvare og få handlinger.

Og en kortfattet hilsen til sidst.

Indtil blogplatformen virker igen.

Beam me up Scotty
Lone

Stadig i begrænset udgaveHverdagen

Oprettet af Lone lør, maj 01, 2010 06:50:47

Måske har der bare været for mange - alt for - instruktive opskrifter.

Blog image

Måske har der været for mange uvederhæftige historier,

og alt alt for mange billeder af høns.

Det korte af det lange - og det er nødvendigt her - er, at alt, hvad jeg kan sende ud til dig, er et enkelt foto og disse få linjer.

Indtil en behjertet tekniker får kigget på opsætningen.

Må din dag lyse dig op
Lone

WebproblemerHverdagen

Oprettet af Lone fre, april 30, 2010 07:19:45

Hvad blev der af dagens historie i går - tænker du måske - hvor blev den af.

Blog image

Jeg skrev skam til dig. En lang historie. Og sendte den ud i det uendelige univers.

Der blev den.

I dag er der stadig noget for webudbyderen at tage fat på, derfor bliver det en kortfattet hilsen.

Smuk dag til dig
Lone

Mælkelikør - opskriftHverdagen

Oprettet af Lone ons, april 28, 2010 07:38:05

Ka en ko li kør ?

Blog image

Jeg ved det ikke.

Men vil man finde ud af det, må bedste bud være en mælkelikør.

I dag skal du have opskriften, så må du selv finde koen og prøve det af.

Du har brug for :

7 dl. vodka af en ren produktion

½ liter sødmælk fra en kærlig ko

400 g lyst rørsukker

50 g god mørk chokolade 70 %

Skal af 1 ordentlig citron samt saft fra det halve

En krukke på 1½ liter - med tætsluttende låg

Det var alt - så går vi i gang.

Blog image

Grib din krukke og sørg for at den er ren.

Blog image

Hæld alkoholen i.

Blog image

Sæt låg på krukken og ryst grundigt.

Nu er krukken ikke bare ren men også desinficeret.

Blog image

Hæld rørsukker i.

Blog image

Riv

Blog image

- kun den gule - skal af citronen.

Blog image

Riv også chokoladen på den fine side af rivejernet.

Blog image

Ned i krukken med det hele.

Blog image

Tilsæt saften af halvdelen af citronen samt mælk.

Frygt ikke mælken.

Selvom krukkens indhold kommer til at se tvivlsomt ud.

Blog image

Rør rundt, sæt låg på og gem krukken i køleskabet 2 uger.

Hver gang du åbner dit køleskab, kan du kigge kærligt på krukken, ryste den rundt og glæde dig.

Når bindingsperioden er afsluttet, skal krukkens indhold hældes gennem et fint klæde.

Det tager tid, så stå ikke og vent, men lad tingene ske i deres eget tempo.

Derefter skal likøren klares gennem kaffefiltre.

Det tager tid, så stå ikke og vent.

Fyld et filter. Lad det stå til likøren er løbet igennem. Tag derefter et nyt filter til næste portion.

Bare bliv ved - din tålmodighed vil blive belønnet.

Hæld din færdige likør på flaske og nyd den gyldne drik - fløjlsblød, fyldig og aromatisk krydret af chokolade og citron.

En fortræffelig koalition.

Må din dag skinne
Lone

HvedeHverdagen

Oprettet af Lone tir, april 27, 2010 07:40:17

Hveden har stået trygt og godt under sneen hele vinteren.

Blog image

Tøvejret kom, og markerne blev grønne at se på.

Så kom frosten igen, sved alt på sin vej og markerne blev vissentgule at se på.

Blog image

Men hvedeplanter giver ikke op så let.

Blog image

De har kampgejst, livsvilje og en ukuelighed, der sjældent ses indenfor planteriget.

Blog image

Da plusgraderne vendte tilbage, skød fine nye grønne blade op fra jorden.

Blog image

Lidt nattefrost gør ikke noget nu.

Blog image

Væksten er god, og snart lukker rækkerne, så det er slut med bar jord.

Blog image

Alle marker har overlevet vinteren, og det eneste såarbejde her i foråret gælder de små stykker med vårhvede.

Til brød.

I stuehuset og caféen.

Blog image

I går - da de sidste kerner havde lagt sig til rette i mulden - kom regnen.

Kan det blive meget bedre.

Tilfreds tirsdag
Lone

FrikadellerHverdagen

Oprettet af Lone man, april 26, 2010 07:32:54

Inger Maries frikadeller er nu de bedste - sagde den yngste søn - overhovedet.

Blog image

En udtalelse der fordrede et voksent og modent svar.

Blog image

Der røg din internetforbindelse - konstaterede jeg - og så er der kødløs uge og egentransport til fodbold.

Blog image

Senere i dag rejser jeg 100 km nordpå for at få et personligt kursus hos Inger Marie - en instruktion i frikadellernes gådefulde tilblivelse.

Blog image

Tips, tricks og raffinementer.

Blog image

Og ingen - jeg gentager - ingen af den lille kødbolles hemmeligheder vil undslippe min opmærksomhed.

Blog image

Så kan man lære det.

Maksimal mandag
Lone

AfsløringHverdagen

Oprettet af Lone søn, april 25, 2010 07:38:23

Der er så mange ting at tænke på.

Blog image

Fundere over, overveje, bekymre sig om, reflektere over, prøve at forstå, se sammenhænge i, ræsonnere ud fra, spekulere over og betragte.

Uendelig mange ting og forbindelser at rumme.

Blog image

Man fødes med frisk hjerne og enkle overvejelser. Derfra fyldes på, og man kan undre sig over, hvordan det hele skubbes sammen for at kunne være der.

Blog image

En gang i mellem går der et lys op for én.

En afklaring.

De mange løse ender samles i ét svar.

Man kan glemme alle forudgående tanker og blot lagre svaret.

Blog image

Og det er den slags, der er brug i disse tider, hvor globale problemstillinger, massive informationsstrømme og politiske spørgsmål truer med at lægge beslag på den sidste rest hjerneaktivitet.

Blog image

I dag får du svaret på spørgsmålet - hvordan kan høns drikke, når deres næb er utætte ?

Så kan du selv rydde ud og få plads til noget andet vigtigt.

Blog image

Vi har vel begge været overvejelserne om forskellige metoder igennem - suge som en hest eller en ko, opsamling ved hjælp af tungen som en hund, åbne munden som en hval og endelig tanken om de små - og hidtil hemmeligholdte - hønsekopper.

Blog image

Nu er det tid til at lægge alle spekulationer til side og nøjes med den enkle kendsgerning, at høns dypper næbet, lægger hovedet bagover i en hurtig bevægelse og derfra lader vandet løbe ned i kroppen.

Blog image

Enkelt og virkningsfuldt.

Public service herfra
Lone