Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Syltede tranebær - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone tir, december 23, 2008 08:01:59

Så kan det ikke udskydes meget længere - dagen kommer til at gå med rengøring og madlavning. Det gør dagen i morgen nok også.

Blog Image

Gårdhunden fælder så meget, at man snubler over totterne, der driver rundt på gulvet. Før eller siden stopper det nok - enten slipper pelsen op eller også bliver det sidste siddende til pynt. Men rengøring er ikke noget, der holder længe her.

Det er unægtelig sjovere at lave julemiddagen end at gøre rent. Noget kan tilberedes i dag, og det giver mindre travlhed i morgen. Måske vil du også i gang i køkkenet i dag , så du kan være rendyrket god karma i morgen, når familien sætter ind.

Blog Image

Måske er du faldet for en pose med de fristende julerøde tranebær og har købt dem med hjem. Måske ligger de stadig i køleskabet og venter på den helt rigtige idé. At byde dem rundt som bolcher må være sidste udvej før panik. Nej - i dag skal du have opskriften på syltede tranebær. En opskrift der bringer det ypperste frem i både bærrene og dig. Biks det hele sammen i dag og se afslappet ud i morgen.

Du skal bruge :

350 g tranebær

2 dl ahornsirup

½ dl orangeblomsthonning - og det skal det altså helst være

Skal af 1 appelsin - usprøjtet selvfølgelig

Saft af 4 appelsiner

1 dl rørsukker

Så går vi i gang.

Blog Image

Skyl dine tranebær grundigt og sorter eventuelle dårlige bær fra. Hæld dem i en stor gryde.

Blog Image

Frem med appelsinerne - vælg nogle der er gode og anstændigt dyrket

Blog Image

Riv skallen af én af appelsinerne direkte ned i gryden - undgå at rive den hvide hinde med. Vi vil kun have den lækre orange skal her.

Blog Image

Så presser du bare saften ud af appelsinerne og hælder den i gryden.

Blog Image

Mål ahornsirup af og lad det følge efter appelsinsaften.

Blog Image

Tilsæt også orangeblomsthonning og rørsukker

Blog Image

og få gryden i kog. Der lyder små smæld fra tranebærrene, når de varmes op. Bliv stående ved komfuret og mor dig over de små smæld - her - langt ude på landet kan det være dagens oplevelse. Lad grydens indhold koge blidt ca. ½ time, til bærrene er kogt ud og syltetøjet er blevet tyktflydende.

Blog Image

Hæld dit tranebærsyltetøj på glas og gem det i køleskabet til i morgen.

Det smager uforligneligt - ahornsirup, honning og appelsin får det bedste frem i bærrene, og du vil nyde det sammen med din øvrige julemad. Helt afslappet.

Glædelig lillejuleaften til dig fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post100