Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Himmelsk Hindbærroulade - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone ons, januar 07, 2009 08:06:59

Pludselig gik der hul på en sky i går morges og solen strålede igennem.

Det er bare med at nyde det, når solen er fremme.

Huset er ikke sig selv for tiden. Ingen duft af nybagt brød og ingen kager på køkkenbordet. Måske tænker du, at vi står overfor en kønspolitisk manifestation.
Jeg kommer til at skuffe dig.
Min Kitchen Aid mixer er sent til reparation. Det er som slemt nok i sig selv. Der er slidt en fure i køkkenbordet, hvor min tommelfinger hviler, når jeg vandrer hvileløst frem og tilbage. Slut med maskinens tavse opfordringer til at bage. Slut med de indviede konversationer.

Det er vanskeligt at klare sig helt uden kager, og i nødens stund er der stadig håndmixeren. Der er nu heller ikke meget liv tilbage i den, men en hurtig roulade kan den klare. Måske tænker du, at en hindbærroulade er et underlødigt valg. Ikke en hjemmebagt hindbærroulade vil jeg indvende - den er helt igennem lækker, fugtig, blød - og nærende...

Så i dag skal du have opskriften på himmelsk hindbærroulade.

Til dejen skal du bruge :

140 g mel af en god bagekvalitet

200 g lyst rørsukker

3 æg fra høns der ikke har brug for en kønspolitisk manifestation

2 tsk. bagepulver

2 tsk. vanille ekstrakt - se evt. under kategorien "Syltede Sager"

2 spsk. kogende vand

Så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find din bradepande frem og læg et stykke bagepapir i den - så er den klar.

Find 2 skåle frem. I den ene pisker du æg og sukker til det er luftigt og smukt. Tilsæt vanille.

I den anden skål blander du mel og bagepulver.

Hæld det kogende vand i skålen med æg og sukker, hæld også melblandingen i skålen og rør hurtigt alt sammen med en dejskraber. Hæld dejen i din bradepande og sæt den i ovnen med det samme.

Bag i 6-7 minutter - endelig ikke længere tid, for så vil dejen knække, når den skal rulles.

Imens dejen bager, kan du lave dit fyld.

Du skal bruge :

5 spsk. virkelig god hindbærmarmelade

125 ml. creme fraiche 38 %

Du rører bare de to ting sammen, og pludselig har du et fantastisk fyld.

Find endnu et stykke bagepapir frem, læg det på et bord og drys det rundhåndet med lyst rørsukker.

Så snart du hiver bradepanden ud ad ovnen vender du den på hovedet henover det sukkerdryssede bagepapir. Det skulle gerne få kagen til at falde ned på papiret, og du kan derefter trække det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.

Smør dit fyld på den varme kage og rul på den lange led.

Rul rul rul.

Sådan - så er den kage færdig og det gik ganske hurtigt. Det er ingen grund til at lade den køle af, før du spiser den. En lun hindbærroulade er fortræffelig.

I dag skal jeg ud og banke lidt på betonen igen - før eller siden får det vel en ende.

En dejlig dag til dig fra
Demolition Woman

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post115