Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Chokolademakroner - opskrift

SmåkagerOprettet af Lone man, januar 19, 2009 08:11:34

Hvor det dog regnede i går.
Utroligt så lidt en høne fylder, når fjerene er klasket sammen. Du bliver fri for et billede af en våd høne - det er ikke kønt at begynde dagen med.
Man kan undre sig over, hønsene ikke bliver omme under deres store nye tag istedet for at gå og rode under tagdryppet. Måske dukker der regnorme op i vandpytterne.

I går ryddede jeg det lille malkerum for løse ting og sager. I dag skal malkeanlæget tages ned, og gulvet skal hakkes op.
Der var et lille væghængt træskab i malkerummet. Et lille skab med 9 små rum min forgænger brugte til sine staldting. Jeg har ladet det sidde, som det var, i alle årene, fordi jeg syntes, der var noget rart ved at vide, at den gamle gårdejers ting lå der, hvor han sidst havde lagt dem. Hvis du forstår.

Men i går var det så nødvendigt at flytte skabet og de små klenodier som instruktionshæftet til det remdrevne tærskeværk, slibestenen til lommekniven, målebåndet til dyrenes omkreds og messingstykker til vandhanen blev taget ud og gemt et andet sted. De kan komme til ære og værdighed igen.

Jeg må blankt erkende, at det har været småt med kage til de seneste arbejdsdage. I går tænkte jeg, at det ikke skulle gentage sig.
Måske skal du også bryde gulv op i et malkerum og har brug for kage.

Så i dag skal du have opskriften på chokolademakroner.

Du skal bruge :

2 store æggehvider fra høns der ikke har noget imod regnvejr

55 g sukker

2 spsk. kakao

1/4 tsk. salt

125 g kokosmel af en god kvalitet

100 g mørk chokolade i små stykker

1 håndfuld grofthakkede mandler

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C.

Find din muffinform frem bagerst i skabet. Sving den tre gange rundt over hovedet til støvet er væk. Læg papirforme i fordybningerne.

I en skål af passende størrelse hælder du æggehvider og kakao sammen.

Mål sukker og salt af og lade det følge efter.

Find din slidte håndmixer frem og udvis passende begejstring hvis den starter.

Der er ikke noget som en håndmixer, der starter.
Tilsæt kokosmel og rør lige til det er fordelt.

Hæld lækker hakket chokolade eller som her - chokoladeknapper, der har set bedre tider - i bunden af dine papirforme.
Her langt ude på landet reklamerer man ikke, når ens varer er skuffende. Hvem vil bruge en halv dag på at køre til nærmeste større by for at bytte chokoladeknapper ?
Nej - de var også udemærkede, jeg undskylder bare for den triste farve og håber, du har nogle bedre.

Fordel din kokosdej i de 12 forme og tryk den let - kun let - sammen.

Drys med de hakkede mandler og tryk dem let - og kun let - ned i dejen.

Sæt formen i ovnen og bag kagerne ca. 16 - 18 min. afhængigt af din ovn.

Efter sådan en chokolademakron og et krus kaffe tør jeg godt sige, du kan hakke beton op en hel formiddag.

Lys og mild dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post127