Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Chocolate Chip Cookies opskrift

SmåkagerOprettet af Lone fre, januar 23, 2009 05:58:25

Måske kan du huske, at den yngste søn er fodboldspiller.

Han går i en skoleklasse med unge sportsfolk, og der er fodbold på skoleskemaet. Der er også fodboldtræning om eftermiddagen eller aftenen og kampe i weekenderne. En del træning.

Jeg har ikke meget forstand på fodbold, men jeg har avlet grise, og kan se, når der er én i flokken, der er lidt mager.

Det er vanskeligt at få sønnen til at spise nok om morgenen, og svært at moralisere, når man selv kan klare sig med café latte til langt op ad formiddagen.
Min chance for at komme til at spille for superligaen er nok også forpasset.
Må man håbe for superligaen.

Jeg tænkte, at det måske er nemmere at hælde noget drikkeligt i ham. I går anskaffede jeg så en blender til køkkenet, og nu går jeg i gang med at afprøve sammensætninger af frugt, korn og mælkeprodukter - findelt til ukendelighed. Når vi er klar med en sund og god morgendrik, skal du selvfølgelig have opskriften.

Indtil da kan du holde energiniveauet oppe med vaskeægte amerikanske chocolate chip cookies - her kommer opskriften.

Du skal bruge :

5 dl mel

1 tsk. natron

250 g smør af en god kvalitet

2½ dl sammenpresset mørkt muscovadosukker

100 g almindeligt sukker

2 store æg fra høns der har plads til at spille fodbold

2 tsk. vanilleekstrakt

450 g chokoladechips eller hakket chokolade af en god kvalitet

Så går vi i gang.

Pisk smør og de to slags sukker til det er luftigt.

Tilsæt æg - ét ad gangen og pisk imellem.

Når massen er smuk og cremet hælder du vanille i skålen. Pisk igen.

Tilsæt mel og natron - rør dit natron ind i melbunken før du rører melet ud i dejen.

Så er det i med chokoladechips eller hakket chokolade. Rør bare kort,

og du står med en dej i verdensklasse.

Nu kommer vi til det vanskelige. Livet er ikke altid let - der er udfordringer og forhindringer. Dejen skal hvile i køleskabet mindst - ja mindst - 6 timer.
Det er ikke så nedbrydende for psyken, hvis du laver dejen den ene dag, lægger den i en skål med film over, sætter den i køleskabet og glemmer alt om den.

Næste dag bliver du glad, når du får øje på din færdige cookiedej. Du tænder ovnen og sætter temperaturen på 190 gr. C.

Find et par bageplader frem og dæk dem med bagepapir.

Form dejen til kugler der svarer til 2 spsk. dej - ja de bliver store de kager. Det gør de.

Der kan kun være 6 kager på hver plade - ellers bager de ind i hinanden.

Bag kagerne ca. 12 minutter. Tag dem af pladen og læg dem på en rist med det samme.

Hvis du tilhører den laktosetolerante del af klodens befolkning, kan du glæde dig over det ultimative valg til chocolate chip cookies - mælk.
Men kaffe eller te er også godt.

God og rar fredag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post131