Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Mandarinkage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone tor, januar 29, 2009 05:56:02

Så er vi sammen igen - køkkenmaskinen og jeg.

Eller det vil sige næsten. Dens liv stod ikke til at redde, så jeg har fået en ny magen til. Flinkt af manden i forretningen.

Der kan være langt mellem de større begivenheder her ude på landet, og det giver grund til at fejre de små.

I går fejrede vi køkkenmaskinens hjemkomst med en mandarinkage - du skal selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

250 g fintmalede mandler - så tæt på mel du kan komme

225 g gyldent rørsukker

350 g henkogte mandariner - det svarer til 2 dåser

6 æg fra høns der værdsætter kagebagning

1 tsk. vanillesukker eller ekstrakt

1 tsk. bagepulver med top

Det var det hele. Enkelt ikke ? Måske synes du, der mangler noget, men den er god nok - der skal slet ikke fedtstof i mandarinkagen.

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Smør en springform - så er den klar.

Vej dine mandler af,

og mal dem så fint som muligt. Det er vigtigt, at det bliver noget nær mel. Men kagen bliver også god selvom der stadig er mandelstykker - du får bare noget mere at tygge på.

Sæt dine mandariner til afdrypning i en sigte - vi vil ikke have saften med i kagen.

Vej dit rørsukker af,

og hæld det i en røreskål sammen med dine æg. Pisk, pisk, pisk til sukkeret er opløst.

Hæld bagepulver, vanille og mandelmel ned i æggeblandingen,

og lad mandarinerne følge efter.
Rør det hele grundigt sammen. Mandarinerne skal helst mases helt ud i dejen.

Hæld din dej i springformen og sæt den i den varme ovn. Læg et stykke bagepapir over formen med det samme - ellers vil den her kage blive for mørk ovenpå. Med bagepapir øverst du sikker på en vellykket kage. Hvem vil ikke gerne være sikker på en vellykket kage ?

Bag kagen ca. 45 minutter og prøv at stikke noget tyndt i den for at sikre dig, den er gennembagt.

Du kan se, at kagen deler sig i to lag under bagningen. Fortvivl ikke - sådan skal den være. Hvis du kan vente så længe eller bare er i stand til at gemme lidt, er kagen endnu bedre næste dag. En ualmindelig lækker saftig kage med fin smag af mandler og mandariner - langt fra hvad du ellers forbinder med M&M's.

I dag kommer min far til arbejdsdag - vi skal mure brønd i kostalden.

Mild og blid dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post137