Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Squashkage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone fre, september 26, 2008 07:35:11

For en måneds tid siden flyttede den ældste søn til København for at udbygge sine intellektuelle og sociale færdigheder. Vi lever afsondret her på landet.
Forældrerollen er altid forbundet med en vis usikkerhed - især med den førstefødte, og derfor er det rart, at få bekræftet, at man har gjort noget rigtigt. Han savner -
maden...

Det er åbenbart en ernæringsmæssig nedtur at flytte på kollegieværelse, men nu begynder der at ske noget. Sønnen har lige bedt om opskriften på sin yndlingskage. Siger han skal bage squashkage sammen med en pige. Jeg ved ikke rigtigt - da jeg var i den alder bagte jeg ikke squashkage sammen med nogen.

Blog Image

Opskriften kommer oprindeligt fra verdens bedste fysiklærer - Asbjørn - på Espergærde Amtsgymnasium. Gennem årene (mange år) har jeg ændret lidt. Det er med stolthed, jeg giver dig opskriften på (meget passende) verdens bedste squashkage :

3 æg fra høns der har det godt

300 gram rørsukker

350 gram mel

200 gram smeltet smør

100 gram grofthakkede hasselnødder

2 tsk. bagepulver

2 tsk. kanel

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. vanillesukker eller vanilleekstrakt

350 gram groftrevet squash

Du kan vælge at bruge

Blog Image

en sjov squash, hvis du, ligesom jeg, trænger til én på opleveren.

Eller du kan bruge

Blog Image

en helt almindelig squash, hvis dit liv er begivenhedsrigt nok i forvejen.

Det betyder ikke noget for kagen.

Tænd ovnen på 190 gr. C. og smør en springform så den er klar. Smelt smørret ved lav varme. Pisk æg og sukker luftigt og skummende til sukkeret er opløst. Det tager lige lidt tid, men giver en god kage.

Sigt mel sammen med bagepulver, kanel, ingefær og vanille. Hvis du bruger vanilleekstrakt (en anden dag skal jeg fortælle, hvordan man laver det) hælder du det i æg og sukkerblandingen. Vend de hakkede hasselnødder i melet. Der må gerne være næsten hele nødder.

Med en dejskraber vender du forsigtigt squash, melblanding og smør i din luftige æg og sukker-blanding. Det skal bare blandes til det er jævnt fordelt - ingen piskning.

Fyld dejen i din springform og sæt den i ovnen med det samme. Bag ca. 50 min. og prøv så at stikke en tynd kniv eller lignende i kagen. Der må ikke hænge dej på, når du tester. Men det duer heller ikke at sønderbage kagen - den skal være fugtigt og tæt i sin struktur.

Kagen er varmt krydret, fyldig og mættende - perfekt til en kop eftermiddagste.

Blog Image

Jeg har desværre ikke et billede af squashkagen - endnu - jeg lover, at få taget det snart, så du kan se, hvad der er at gå efter. I stedet ser du her sønnen - så glad bliver man af den squashkage.

Her på den sidste dag i september kommer det lovede billede :

Blog Image

Helt varm og nybagt

Blog Image

her med en bid mindre.

God dag fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post14