Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Æblekage med müsli - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone ons, februar 04, 2009 07:48:39

I går satte jeg kartofler. 3 stk.

Når man føler forår, føler man forår.

De kom i jorden i min indendørs køkkenhave.
Måske kan du huske den ?

Kan du huske alt det besvær gårdhunden og jeg havde med at bære kar, leca og jord op på husets førstesal ?

Vi kan huske det.
Nu er der sat 3 kartofler i den lille køkkenhave. Bare fordi man ikke kan vente. Der blev også sået nyt rucola og basilikum - noget af det der savnes mest om vinteren.

Rabarberen er blevet stor og klar til høst. Jeg må lige tænke over, hvad de dejlige stængler bør bruges til. Det må da være årets første rabarber.

Men det skal ikke handle om utålmodighed det hele. I dag skal du have opskriften på den æblekage med müsli, der - den anden dag - bar os gennem endnu en revidering af tegningerne af kostalden.

Du skal bruge :

100 g god müsli - du bestemmer hvilken slags

60 g majsmel

150 g mørkt rørsukker

2 tsk. vanillesukker

100 g smeltet smør

4 store gode æbler

2½ dl piskefløde

Det var det hele - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 190 gr. C. Smør et ovnfast fad eller en dyb støbejernspande.

Sæt dit smør til smeltning i en lille gryde på komfuret - bare ved lavt blus. Imens kan du veje müsli og majsmel af.

Og rørsukker. Bare oven i de andre ingredienser.

Vanillesukker samme vej.

Hæld det hele i gryden til det smeltede smør - kan det være nemmere ?

Skræl dine æbler, skær dem i både, fjern kernehus og skær bådene i tyndere skiver. Spis bare nogle undervejs - der er rigeligt.

Læg æbleskiverne op i din smurte form,

og fordel den betagende smuldredej over æblerne. Hæld fløde ned langs kanten af formen - på indersiden. Sæt æblekagen i ovnen og bag den ca. 35 minutter. Den skal være brun og lækker sprød på toppen.

Lad æblekagen køle af før du serverer den - for dig selv eller for andre - med koldt letpisket flødeskum. Dejen er sprød og knasende. Æblerne er milde og bløde. Det bliver nok ikke meget bedre.

Smuk dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post143