Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Stegt Halloumi - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone fre, februar 06, 2009 08:00:07

Måske tænker du,

at det her kan udgøre en direkte pipeline fra vineriet til caféen.

Et par vandtætte skodder mellem lokalerne og den er hjemme.

Jeg er bange for at måtte skuffe dig.
Det her er afløbsrør.
Jeg tør godt sige, vi havde valgt dem i en mere harmonisk farve, hvis muligheden havde været tilstede.

I går blev de fordelt og sat sammen inde i kostalden. Det var en god løsning at lægge de orange rør langt ned i jorden og dække dem til. Havde de bare været rosa eller støvet lilla - men nej.

Det hele skal ikke handle om pvc i tvivlsom indfarvning. I dag skal du have opskriften på noget, man kan spise med én hånd - stegt halloumi.

Halloumi er en fast ost fra middelhavsområdet - lidt salt og meget velegnet til opvarmning. Den har en spøjs eftergivende konsistens, og man kan spise den ene varme skive efter den anden uden problemer.

Du skal bruge :

250 g halloumi - har ingen idé om, hvordan det udtales, men sådan staves det

2 spsk. god mild olivenolie

Friskkværnet peber

Frisk chili eller kværnede chiliflager

Det var det hele - meget enkelt og hurtigt at lave - men undervurder ikke oplevelsen af den grund.

Skær din ost i ca. ½ cm. tykke skiver. De små sorte pletter skal være der - det er blade af mynte.

Hæld olie op i en lille skål.

Kværn peber i olien,

og lad chili følge efter. Rør lidt rundt og lad det stå og finde sammen.

Varm en pande op. Det er godt, hvis du har en pande med teflon - så kan du stege uden brug af fedtstof.

På med skiverne - giv dem 2 minutter ved god varme,

og vend dem rundt, så de også får på den anden side.

Vend de varme halloumiskiver i chiliolien og spis - med én hånd - øjeblikkeligt.

De er ualmindeligt lækre - allerbedst til forret lige fra panden, men du kan også rive dem i mindre stykker og nyde dem i en salat.

I dag skal der hentes flere byggematerialer til kostalden - langt fra landet.

Beam me up Scotty
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post145