Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Gulerodskage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone tir, februar 17, 2009 08:03:45

Så blev det tøvejr og den frosne palle lecasten kunne deles i håndterbare størrelser.

Gårdhunden og jeg flyttede stenene indendøre - nogle blev sat op i kostalden med det samme og overskudet blev stablet i laden. Så er de tæt på, når de skal mures op til vægge.

Det var mit job at tage stenene to og to, sætte dem på sækkevognen og køre dem ind.

Der blev ikke sagt noget, men man er godt klar over,

når ens kollega finder tempoet utilfredsstillende.

Man må tage den hjælp man kan få - det kan ikke være anderledes.

Dagens højdepunkt var Mrs. Fobel's Carrot cake with cream cheese frosting, og i dag skal du - som lovet - have opskriften.

Du skal bruge :

6 mellemstore gulerødder der smager dejligt

5 store æg fra høns der har vigtigere ting at tage sig for end at bygge café

240 g almindeligt sukker

100 g mørkt muscovado sukker

380 g mel

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

2 tsk. kanel

60 g smør

2½ dl vindruekerneolie

Det var alt til dejen - senere kommer vi til toppen af kagen.

Så går vi i gang. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Smør et stort fad ca. 20 * 35 cm - så er det klar.

Skræl dine gulerødder og riv dem på den fine side af rivejernet.

Bland de to slags sukker i en røreskål,

og tilsæt smør og vindruekerneolie. Pisk pisk pisk.

Afmål mel, natron og bagepulver.

Og kanel selvfølgelig - husk endelig kanel.
Bland de tørre ingredienser sammen.

Slå dine æg ud, så du kan tilsætte dem lidt ad gangen til din sukkerblanding - bare pisk videre imens.

Når blandingen er luftig og skummende,

kan du tilsætte de tørre ingredienser

og gulerødder. Vend det hele forsigtigt sammen - ikke noget med at piske mere.

Hæld dejen i din smurte form. Sæt formen i ovnen og bag kagen ca. 45 minutter.

Mens kagen bliver bagt kan du lave din cream cheese frosting.

Du skal bruge :

250 g flødeost

60 g smør

375 g flormelis

1 tsk. vanilleekstrakt

Lad flødeost og smør stå lidt ved køkkentemperatur - så bliver det nemmere at røre tingene sammen.

Og så rører du - alt hvad du kan.

Sigt flormelis ned i skålen.

Tilsæt vanilleekstrakt

og rør det hele sammen til en blød og smidig masse. Sæt din frosting i køleskabet og rør af og til i den - hvis du husker det.

Når kagen er helt afkølet, kan du fordele pynten på den. Sæt kagen i køleskabet - der holder den bedst. Ikke bare fordi den er ude af øje.

Gulerodskagen er blød, saftig og krydret og den cremede top lader intet tilbage at ønske.

I dag skal der arbejdes i kostalden igen - og så er det i dag byggematerialerne ankommer. I morgen er jeg klar med en fyldig opdatering - håber jeg.

Smuk og solrig dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post155