Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Udlængsel og muffins - opskrift

MuffinsOprettet af Lone søn, september 28, 2008 08:50:43

Jeg har foretaget en rejse. Det er ikke tit det sker, for der er så meget at tage sig af på gården. Og man hører jo til, der hvor man hører til.

Blog Image

Men perspektivet i forhold til verden kan blive lidt snæversynet, når man altid kigger ud gennem den samme port. Måske vil du give mig ret i, at som menneske bør man forsøge at bevare lidt horisont.

Blog Image

I går kørte jeg inden om fjorden og tog færgen til Hjarnø. Mine forældre bor på Hjarnø - ellers havde jeg nok ikke rejst så langt væk.

Blog Image

Her forsvinder Jylland agterude

Blog Image

Her dukker Hjarnø op i stævnen

Blog Image

Der er meget smukt Østerude

Blog Image

Ren chokolade for øjnene

Blog Image

Ens sjæl bliver helt rolig

Vi talte en del om muffins, og når ordet først er sagt, er det meget svært , at få det væk fra tankerne igen.

Blog Image

Så i dag vil jeg bage muffins - søndagsmuffins, og du skal selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

2 store æg fra høns der har det godt

380 gram mel med gode bageegenskaber

125 gram smør ved stuetemperatur

190 gram sukker

3 dl. plus 3/4 dl. yoghurt

1 lille spsk. bagepulver

½ tsk natron

Så er vi klar.
Sæt en rist ind i midten af din ovn og tænd ovnen på 190 gr. C.
Smør 12 store eller 16 almindelige muffinsforme.

Bland mel, bagepulver og natron i en skål for sig.

Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt og sukkeret næsten er opløst. Tilsæt æg ét af gangen og pisk grundigt videre. Tilsæt halvdelen af melblandingen og halvdelen af din yoghurt og bland det forsigtigt ind. Gentag så du bruger det sidste mel og yoghurt, men bland ikke mere end strengt nødvendigt for ikke at lave det til brøddej.

Fordel dejen i muffinsformene og sæt dem i ovnen med det samme. Bag kagerne 20-25 min. afhængigt af formenes størrelse. Stik forsigtigt noget tyndt og spidst ned i en muffin for at se, om der hænger dej ved - ingen grund til at overbage.

Blog ImageDe her muffins er fantastiske, når de lige er kommet ud af ovnen. Gør klar til at spise dem, så snart de ikke brænder fingrene.

Rigtig god søndag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post16