Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Ristede nødder med rosmarin - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone tir, februar 24, 2009 07:53:27

Man ved i reglen selv, når man har været forsømmelig.

Her til morgen er der intet at tage fejl af - jeg har glemt at bestille fyringsolie.

Huset minder mest af alt om en frostboks, og gårdhunden vil hellere være udenfor.
Varmen fra brændeovnen begynder at brede sig lidt, men tanken om et koldt bad var nok til, at jeg følte mig ren her til morgen.
Nu sidder jeg med et krus varm kaffe. Lidt varme indefra og lidt udefra - hvis der er held ved det, kommer tankvognen i dag.

Her langt ude på landet er der kun varme, når man selv sørger for det.

I går lå jeg delvist underdrejet - eller brak. Ikke EU-forordnet bare helt almindelig manglende udnyttelse af ressourcerne.

Måske tænker du, om det ikke havde været nemmere at få et anerkendt firma til at pumpe beton ind i kostalden.

Tanken har også strejfet mig.

Jeg tør godt sige, det ikke havde givet den samme fællesskabsfølelse og dybe nattesøvn. Og nu er det jo klaret, og før eller siden virker armene igen.

Måske trænger du også til at slappe af og hygge dig med noget særlig lækkert. Så skal du have opskriften på ristede nødder med rosmarin.

Du skal bruge :

250 g blandede nødder og mandler f.eks. cashew, pistacie eller hasselnødder

1 tsk. friske rosmarinblade

1/4 tsk. stødt cayennepeber

1 tsk. gyldent rørsukker

½ tsk. salt

1 spsk. smeltet smør

Det var det hele - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Læg bagepapir på en bageplade - så er den klar.

Grib et par rosmarinkviste og tag bladene af.

Hak dem forholdsvis fint.

Smelt dit smør i en lille skål. Hæld rosmarin, sukker,

cayennepeber og salt i skålen og rør det sammen.

Tag et passende udvalg af nødder du godt kan lide. Hæld dem på bagepladen og sæt pladen i ovnen i 5 minutter.

Så snart nødderne kommer ud af ovnen, vender du dem rundt i din rosmarinblanding.

De er simpelthen så lækre - krydrede, salte, søde og med den smag kun ristede nødder opnår.

Hyg dig med skålen selv eller del nødderne med andre til velkomst en aften du får gæster.

Lys og klar dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post162