Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Ostemuffins - opskrift

MadbrødOprettet af Lone søn, marts 01, 2009 07:17:22

Så er der næsten ikke mere korn i laden.

Måske tænker du, at hønsene burde være hegnet bedre ind.

Så vil jeg skynde mig at fortælle, at det er foderstofvirksomheden, der har hentet kornet.
Den sidste uges tid har de været her og suget kornet ud af plansiloerne.

Hvis jeg havde sådan en støvsuger, ville det ikke tage lang tid at rydde op og gøre rent.

Man lægger den ud i midten af huset,

fjerner børn, hunde og høns

og tænder.

Mageløst.

Det hele skal jo ikke handle om rengøring, og i dag skal du langt om længe have opskriften på de fantastiske ostemuffins.

Du skal bruge :

250 g mel

2½ dl mælk

1 æg fra en høne der hellere vil græsse i vinmarken end plyndre kornlageret

60 g smeltet smør

1 tsk. salt

20 g gær

1/4 tsk. chiliflager

250 g lagret cheddar - eller anden ost med god karakter

Det var alt - så går vi i gang.

Vej mel af og bland det med salt.

Lun mælken til omtrent 30 gr. C. - endelig ikke for varmt. Tilsæt gær og rør det ud.

Hæld mel, æg og chiliflager i en røreskål.

Hæld mælk med gær i skålen og rør rundt - bare lidt.

Tilsæt smør

og revet ost. Du kommer til at rive osten først. God ost kan ikke købes i revet tilstand.

Så skal det hele bare røres sammen. Det er en blød og smidig dej, der ikke kræver mange kræfter. Kan som røres med et øjenbryn.

Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted - omtrent en time.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Find din muffinsform frem. Hold den ud af vinduet til støvet er blæst væk.

Smør formen og fordel dejen i de 12 huller.

Kværn salt hen over dejen og lad dine muffins efterhæve 20 minutter.

Sæt formen i oven og bag i yderligere 20 minutter - så er den hjemme.

Så snart dine muffins kommer ud af ovnen vender du formen på hovedet hen over en rist - så får du en sprød bund ud af det.

Fantastisk lækre - tør jeg godt sige.

Men - de bør spises mens de stadig er varme eller ihvertfald lune. Så er de allerbedst.

De forsvinder fra køkkenbordet, før du kan nå at sige "de skal bruges til suppen".

Strålende søndag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post167