Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Cookie Hindbær Islagkage - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone fre, marts 13, 2009 08:19:52

I søndags var det kvindernes internationale kampdag.

En mærkedag der giver stof til eftertanke.

Har vi opnået fuldstændig ligestilling ? Eller er vi i det mindste et pænt stykke af vejen ?

Vanskelige spørgsmål.

Man må selv gøre, hvad man kan.

Normalt er det mit arbejde at pløje.

Et job jeg den anden dag overlod til manden.

Man må selv gøre, hvad man kan.

I stedet gik jeg i gang med at gøre rent og rydde op, og da jeg var færdig med vasketøjet, besluttede jeg at lave en gevaldig islagkage for at fejre vores kampdag.

Du skal selvfølgelig have opskriften.

Til isen skal du bruge :

6 pasteuriserede æggeblommer

150 g glucosesirup

100 g lyst brunt muscovadosukker

1 stang vanille

½ l fløde

350 g hindbær

Til kagebundene skal du bruge :

125 g smør

50 g hvidt sukker

70 g muscovadosukker

1 stort æg fra en frigjort høne

1 tsk. vanilleekstrakt

160 g mel

½ tsk. natron

100 g hakket mørk chokolade af en god kvalitet

Ikke så lidt - men islagkagen er det hele værd.

Først laver vi isen.

Du skal bruge en stor røreskål og et piskeris.

Afvej glucosesirup og sukker.

Flæk din vanillestang og skrab kornene ud.

Hæld pasteuriserede æggeblommer, de to typer sukker og vanillekorn i din røreskål

og pisk. Pisk, pisk, pisk. Længe til massen er luftig og let.

I en anden skål pisker du din fløde til blødt skum,

og vender forsigtigt hindbærrene rundt.

Så griber du din skål med pisket æg og sukker,

og hælder hindbærblandingen ned i den.

Vend forsigtigt de to blandinger sammen. Meget forsigtigt så du beholder mest muligt luft i ismassen.

Hvis du vil nøjes med at lave hindbæris, hælder du blandingen i en form med låg, og sætter den i din fryser. Tag formen ud og rør forsigtigt i ismassen hver halve time de første par timer. Næste dag er din is klar.

Tag isen ud af fryseren i god tid inden du vil nyde den - mindst 1 time. Det er vigtigt for smagen, at isen er delvis optøet.

Hvis du vil gå hele vejen og lave den gevaldige islagkage kommer anden del af opskriften i morgen. Men vent.
Vent med at lave ismassen til du har dine chocolatechip cookie dejbunde på vej.

Lige om lidt kommer min far til arbejdsdag, så jeg er nødt til at holde nu og få sat kaffevandet over.

Man er jo kun en kvinde.

Rar dag fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post179