Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Cookie Hindbær Islagkage fortsat - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone lør, marts 14, 2009 07:07:15

Her i weekenden skulle det blive dejligt forårsvejr.

Jeg tør godt sige, der venter en del arbejde i haven og vinmarken.
Fornøjelsen bliver ikke mindre, når vejret er mildt.

Lige nu er det tid til havearbejde indenfor.

Måske har du også nogle frø af tomater, chili, løg, peberfrugter og den slags.

Så er det godt at få dem i jorden nu.

Hvis du sår dine frø nu, og sætter dem i en lys og lun vindueskarm,

er der gode chancer for en tidlig og overvældende høst af lækre grøntsager.

Vil du også lave dit eget lille væksthus ?

På tankstationer kan man få tomme slikbøtter gratis - de mest fantastiske små drivhuse. Med en loddekolbe eller en anden varm spids ting smelter du huller i halvdelen af bøtterne - så kan de dræne vand væk.
Hæld lidt vand i de hele bøtter og sæt en drænet bøtte ned i hver. Hæld såjord i den øverste bøtte, og så dine frø.

Læg en klar frysepose over bøtten til frøene er spiret frem - så skal den af igen.

Det skal jo ikke handle om grøntsager det hele. Jeg har lovet dig anden del af opskriften på Chocolate Chip Cookie Hindbær Islagkage. Et navn jeg er taknemmelig for at skulle stave og ikke sige.

Fra beretningen i går har du listen over det, du skal bruge. Vi går straks videre til udførslen.

Begynd med at lave ismassen som beskrevet i går. Når den er klar, sætter du den i fryseren. Mens du går videre med dine cookiebunde, husker du af og til at tage isskålen ud og røre forsigtigt i massen. Så får du fordelt iskrystallerne bedst muligt. Der er ikke noget som iskrystaller, der er fordelt bedst muligt.

Så går vi i gang med Chocolate Chip Cookiebundene.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C.
Find en springform og en bageplade frem - beklæd dem begge med bagepapir.

Afvej smør og de to slags sukker i en røreskål.

Pisk det godt sammen.

Tilsæt vanilleekstrakt - se evt. under syltede sager hvordan du laver din egen.

I med et æg,

samt grofthakket chokolade, mel og natron.

Rør det hele hurtigt sammen, og del din dejportion i to dele.

Den ene halvdel smører du ud i bunden af din springform.

Den anden halvdel smører du ud på bagepladen i en cirkel, der er omtrent lige så stor som springformen. Hold humøret højt uanset hvordan din cirkel ser ud. Der er vigtigere ting i verden end en islagkage.

Så skal de to cookiebunde bages - du bestemmer rækkefølgen, men giv dem 11- 12 minutter hver i ovnen.

Lad dem køle helt af - gerne på en rist, men stadig på bagepapiret.

Tag din letfrosne ismasse ud af fryseren, rør den rundt en sidste gang og hæld den ned over bunden i springformen.

Hvis der er noget tilbage, spiser du det bare med det samme. Du kan også sørge for, at der er noget tilbage.

Tag forsigtigt bunden fra bagepladen og læg an til landing på isens overflade.

Hvis din cirkel ikke passer helt, er det nemt lige at skære kanten lidt til. Bare i med bunden, og du har en islagkage. Næsten.

Sæt kagen i fryseren til næste dag. Tænk ikke mere på den. Glem alt om den. Du har en helt færdig og ualmindelig lækker dessert stående klar i fryseren, og du kan bare lave noget andet.

Men i god tid inden den skal spises - mindst 1 time - kommer du i tanke om din ualmindelig lækre islagkage, tager den ud af fryseren og stiller den til temperering. Det er meget vigtigt for isens smag, at den er blød at spise.

Der er noget uimodståeligt ved is og kage - er der ikke ?

Trivsel til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post180