Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Urinstinkt

HverdagenOprettet af Lone fre, oktober 03, 2008 08:20:34

Husker du Chip og Chap ? Husker du deres hule i det store træ, hvor de sad tilfredse i skæret fra ovnen med et bjerg nødder (Anders And´s) som ryglæn, og med en kæmpenød hver i de små hænder ? Det så trygt ud, og sådan er det med forråd til vinteren - trygt.

Blog Image

Måske har du nok i en enkelt kartoffel på kaminhylden, men jeg har brug for mere. Det er ikke grådighed - snarere nervøsitet over, at der er et halvt år, til jorden igen bliver så varm, at der kan dyrkes mad i den.

Blog Image

Så i går var jeg i gang med at høste græskar, vintersquash og flere æbler. I et fornuftigt øjeblik kan jeg godt se, at de 10 hokaidogræskar og 7 kasser æbler ikke redder os gennem vinteren, men det er følelsen af at ruste sig, der betyder noget. Et genetisk slægtsskab med Chip og Chap.

Squash derimod er der nok af. Jeg havde forestillet mig små lækre vintersquash i håndboldstørrelse - sådan så de ud på frøposen. Så kunne jeg slentre fikst ud i viktualierummet af og til, tage en lækker lille squash, gå ind i køkkenet og bage en vintersquashkage.

Blog Image

Der bliver ikke noget fikst over det her. Enten skal jeg klamre armene fast rundt om den og åbne døre med albuerne eller også skal jeg køre den ind på sækkevognen. Det går under alle omstændigheder ud over det feminine udtryk.

Blog Image

Når først der er taget hul på bamsen, skal den jo bruges og en uge med squash på menuen kommer til at stille store krav til opfindsomheden. Men forråd er forråd og jeg vil selvfølgelig dele alle de interessante squashopskrifter med dig.

Blog Image

I aften står den på græskarsuppe og i morgen skal jeg fortælle dig, hvordan du laver verdens bedste græskarsuppe.

Smuk dag fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post20