Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Æblekage - opskrift

ÆblekagerOprettet af Lone ons, april 08, 2009 07:28:02

Måske forventer du en liste over gårsdagens udførte bedrifter.

Jeg fik ikke bundet alle vinplanterne op.

Jeg kom ikke til Piemonte.

Og jeg fik heller ikke ordnet negle.

Det vigtige må være at fokusere på de ting, der lykkes. Bygge en indre borg af succeshistorier. Samle dem op og gemme sten for sten til man kan stå i tårnet og nyde udsigten.

I går fandt jeg den arbejdshandske, der har været væk et stykke tid.
Jeg nåede at hente æg i brænderummet, før gårdhunden fandt dem.
Det meste af mit nysåede salat er kommet op.
Plænetraktoren virkede i går - med lidt hjælp.
Hækken er også pæn uklippet.
Kun to høns fløj ud af indhegningen i går.
Min gummistøvle var alligevel ikke utæt - vandet kom ind ovenfra.

Jeg håber, du ved, det ikke er for at prale.

Overhovedet ikke - det er en opremsning til den indre entreprenør.


Man fortaber sig let i det højtravende, men mit virkelige ærinde i dag er en opskrift på æblekage - den skal du selvfølgelig have.

Du skal bruge :

100 g smør fra glade køer

110 g flormelis

6 æggeblommer fra høns der bliver på ejendommen

50 g mel af en god bagekvalitet

2 tsk. bagepulver

1 tsk. vanillesukker eller vanilleekstrakt

3 lækre æbler

1 dl hakkede mandler

Så er vi klar. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C. Smør en springform.

Hæld smør og flormelis i en røreskål.


Pisk det sammen og tilsæt vanille.


Vej mel og bagepulver af. Hæld det i skålen, men rør ikke endnu.

Tilsæt æggeblommerne - gem hviderne i køleskabet så du kan lave lækre marengs en anden dag. Der er en opskrift under "Smægtende Småkager" ude til højre.

Rør ikke endnu.

Skræl dine æbler og riv dem på den grove side af rivejernet.

Hæld æblerne i røreskålen, og så skal det hele røres sammen.

Ikke lang tid - det er ikke gærdej. Dejen skal bare lige være ensartet.

Hæld dejen i din springform.

Grib dine grofthakkede mandler

og fordel dem med yndefulde håndbevægelser hen over dejen.

Sæt springformen i ovnen og bag kagen 25 minutter.

Det er en fugtig og fyldig kage med den dejligste æblesmag.

Forsvinder som dug for solen. Som brødtern ved slotssøen. Som strømper i vaskemaskinen.

Glæde til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post205