Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Græskarsuppe - opskrift

GrøntsagssupperOprettet af Lone lør, oktober 04, 2008 08:33:42

I dag er det koldt, lørdag og tid til verdens bedste græskarsuppe.

Blog Image

Du skal bruge et hokaidogræskar, der vejer ca. 1 kg

4 fed hvidløg

1 løg

1,5 liter hønsebouillon - en god én

100 gram flødeost

½ dl mørkt brunt muscovado sukker

½ - 1 rød chili afhængigt af styrken

2 tsk. god karry

½ tsk. koriander

1 håndfuld pinjekerner

Salt

Olivenolie

Så er det bare at gå i gang :

Tænd din ovn på 190 gr. C.

Skær top og bund af græskarret, og del det over, så du kan skrabe alle kernerne ud.

Blog Image

Skær de to halvdele i mindre tern - de er meget hårde at skære i, men bliv ved for suppen er virkelig arbejdet værd. Læg græskarstykker og de 4 upillede fed hvidløg på et stykke bagepapir og dryp olivenolie over græskarternene. Sæt pladen i ovnen og fisk de 4 fed hvidløg ud efter 20 minutter. Græskarstykkerne skal have ca. 50 min. i alt.

Blog Image

Varm en pande med en lille smule olivenolie og rist pinjekernerne til de bliver gyldne. Kværn lidt salt over dem - olien får det til at hænge fast. Gem dem til at drysse over den færdige suppe.

Mens græskarret bager kan du skære løget og din chili ud i små tern. Varm lidt olie i en stor gryde og tilsæt løg. Lad dem småstege til de begynder at blive klare og tilsæt så karry og koriander. Normalt ville to så eksotiske krydderier i en opskrift skræmme mig, men en nylig test i et anerkendt dameblad viser også, at jeg er meget lidt risikovillig. Når jeg tør, har du intet at frygte, så hold dig ikke tilbage med krydderierne - det her bliver virkelig godt !

Lad lige krydderierne svitse med og hæfte sig godt på løgstykkerne. Så tilsætter du bouillon, chili, flødeost, sukker og de bagte græskartern. Tag de bagte hvidløg ud af deres skaller og lad dem følge med ned i gryden. Lad det hele småsimre sammen i 15 minutter og find din stavblender frem. Hvis du ikke har sådan én er det fint at purére suppen i flere omgange i en almindelig køkkenmaskine - det giver bare lidt mere opvask.

Suppen er jo virkelig varm og hvis du er i god tid med aftensmaden, er det fint at lade den køle lidt inden du sænker stavblenderen og starter festen - ellers må du bare passe på.

Blog Image

Suppen er fyldig og har en dejlig krydret smag. Hvis du synes, den er for tyktflydende, kan du spæde lidt mere bouillon i gryden - det kommer an på, hvor stort et græskar du begyndte med.

De ristede pinjeker er meget lækre sammen med suppen

Blog Image

Drys lidt over hver tallerken og server med et stykke rigtig godt brød

God lørdag fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post21