Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Rabarber tærte - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone man, april 13, 2009 07:34:34

Nu er kastanjetræerne ved at springe ud,

og snart kan man færdes under et grønt tag.

Jeg har stadig ikke fået klippet hækkene, men i dag kommer den ældste søn hjem, og måske kan man fedte lidt med en kage. Man kan prøve.

I går var en lang travl dag. Jeg fik spartlet lofter i vineri og køkken. Og malet caféen færdig. Og ryddet op i køkkenhaven. Og bagt rabarbertærte.

De er ualmindelig dejlige de nye spæde rabarberstilke - dufter af sommer.

Den sprøde dej og det blide flødefyld gør tærten uimodståelig. I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Til fyldet skal du bruge :

400 g rabarber

1 dl sukker

1 stor tsk. kanel

1 spsk. mel - med top

2½ dl fløde

Til dejen skal du bruge :

2½ dl mel

5 spsk. sukker

½ tsk. bagepulver

100 g smeltet smør

Sådan - nemt enkelt og fristende.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C. Find en tærteform der er omtrent 25 cm i diameter - det er den størrelse, dejmængden passer til.

Skær dine rabarber i forholdsvis tynde skiver.

Afmål sukker, mel og kanel i en skål - det bliver godt det her.

Vend rabarberstykkerne i sukkerblandingen og lad dem stå.

Find en anden skål og bland mel, sukker og bagepulver til dejen.

Hæld det smeltede smør i melblandingen og rør det hele sammen til en dej.

Pres dejen ud i din tærteform - dejen er nem at arbejde med. Den burde have en præmie.

Hæld rabarberstykkerne over.

Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen. Bag den omtrent 40 minutter.

Måske kan du finde nogen, der vil være med til at spise årets første rabarbertærte.

Ellers skal du ikke være ked af det,

man kan sagtens spise den selv.

Glæde på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post210