Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Rabarber muffins - opskrift

MuffinsOprettet af Lone tor, april 23, 2009 07:37:29

Det er en smuk stille morgen i dag.

Den ro der er, før alting begynder, er creme for sjælen.

I går morges skulle det hele gå lidt hurtigt, for jeg ville nå at male loftet i vineriet for 5. og sidste gang, inden min far dukkede op og gav fliseinstruktion.


Tænkte det var bedst at blive færdig med malerdryppene, før fliserne skulle op.

Der var også brug for oprydning i lokalerne. Man kan ikke undervurdere oprydningens betydning for arbejdsmiljøet.

Jeg tør godt sige, at blandingen af flisemørtel minder en del om kagebagning.

Mens jeg satte fliser op i vineriet, fik jeg sådan lyst til rabarbermuffins.
Da dagens arbejde var tilendebragt, var der lige tid til at bage.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Til rabarberkompot skal du bruge :

125 g rabarber

2 spsk. vand

3/4 dl rørsukker

Til dejen skal du bruge :

150 g margarine lavet af gode råvarer

1½ dl rørsukker

2 æg fra høns der er fuldstændig ligeglade med om de nogensinde lærer at sætte fliser op

2½ dl mel af en god bagekvalitet

2 spsk. græsk yoghurt

1 tsk. bagepulver

2 tsk. vanille - sukker eller ekstrakt

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Find din muffinsform frem og hold den ud af vinduet på vindsiden af huset. Når den er fri for støv, kan du sætte små papirforme i hullerne.

Skær dine rabarberstilke i tynde skiver.

Læg dem i en lille gryde med vand og sukker og bring gryden i kog. Lad din rababerkompot koge uden låg ca. 10 minutter til den har fået kompotkonsistens.

Mens rabarberne koger kan du lave dejen. Pisk margarine og sukker sammen i en røreskål.

Tilsæt æg og pisk dem godt ind i sukkerblandingen.

Hæld mel, bagepulver, vanille og yoghurt i skålen og rør rundt ganske kort tid.

Så er din rabarberkompot nok ved at være færdig. Hæld den ud på en tallerken for at køle den lidt af,

inden du vender den i dejen.

Fordel dejen i dine muffinsforme. Hvis du ikke taber noget på gulvet, bliver der 10 muffins ud af portionen.

Sæt formen i ovnen og bag kagerne 20 minutter.

Imens kan du sætte dine frimærker i orden, gøre mureværktøj rent, fange høns i køkkenhaven, indtage lotusstilling eller ordne opvasken - du bestemmer.

Så er de klar - lækre sprøde ovenpå og med et blødt eftergivende indre.

Fugtige af rabarberkompotten, og

selvfølgelig allerbedst lige når de er bagt.

Sådan er det jo med muffins.

Nu vil jeg gå ud i vineriet, og se hvor mange af fliserne der er tilbage på væggen i dag.

I morgen er jeg klar med en rundvisning derude. Så kan du selv vurdere, om det er værd at fortsætte.

Sol over dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post220