Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Rabarber kompot - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone man, april 27, 2009 07:26:09

Kald det bare forårskådhed,

en impulsiv handling eller manglende dømmekraft.

I går havde jeg så småt lovet at gå i vineriet og sætte flere fliser op.

Hele formiddagen gik med ugers opsparet kontorarbejde, og bagefter havde jeg mere lyst til at bruge resten af dagen på udendørsarbejde.

Der kom ikke en eneste flise op i vineriet.

Men sådan er det, når man bliver vild og uforudsigelig.

Her langt ude på landet kan man godt finde på at lave rabarberkompot, når der virkelig skal ske noget.

Det nævner jeg ikke for at få tingene til at se mere spændende ud - det håber jeg, du ved.

Nej slet ikke - jeg prøver bare at retfærdiggøre min beslutning om at ændre dagens program.

For at øge nytteværdien af dagen i går skal du selvfølgelig have opskriften på rabarberkompot.

Du skal bruge :

400 g rabarber

60 g rørsukker

50 g syltet ingefær

1 spsk. vand

Det var alt - enkelt og smukt.

Vask dine rabarber og skær dem i grove stykker.

Skær den syltede ingefær i meget små tern - læg lidt til side til pynt - hvis du kan lide at pynte altså.

Find en forholdsvis stor gryde frem.

Det kan virke ekstravagant - det ved jeg - men det er vigtigt at rabarberstykkerne kun ligger i ét lag. Så godt som ihvertfald.

Hæld rørsukker, vand og syltet ingefær i gryden og sæt den over på komfuret.

Bring indholdet i kog og lad det koge 5 minutter i alt. Efter 3 minutter vender du rabarberne forsigtigt rundt og lader dem koge videre de sidste 2 minutter. Rabarberstykkerne skal lige være møre, men stadig have deres form.

Server din lækre rabarberkompot med en god vanilleis.

Pynt med de gemte ingefærstykker - hvis du kan lide at pynte.

Man kan ikke afvise,

at der bliver brug for mere end én portion.

Overhovedet ikke.

Nu skal jeg lige tage mig af hønsene, og så er det tid til at sætte fliser op. Det lover jeg.

Forudsigelighed herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post224