Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Porretærte - opskrift

PorrerOprettet af Lone ons, april 29, 2009 08:09:45

I går stod den på arbejde udenfor, og i dag bliver det opsætning af fliser.

Når man sådan skifter mellem opgaverne, er man aldrig håbløst bagud med noget - kun lidt med det hele.

Mens den yngste søn trænede fodbold i går, fik jeg fat i nogle flere flisekryds.

Flere flisekryds - sagde manden - jeg har jo lige købt 750 til dig.

Ja og væk er de, og det er altså ikke fordi, jeg sidder derude og putter dem i ørerne.

Det er vanskeligt ikke at undervurdere antallet af nødvendige flisekryds. Nu har jeg købt 1000 mere, og så er der nok til et par dages arbejde med fliserne.

Der er en række porrer tilbage i køkkenhaven, og i går fræsede jeg endnu engang udenom dem. Men det bliver ikke ved med at gå. Snart går de i blomst.

Derfor blev det porretærte til aftensmad, og i dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Dejportionen giver 2 tærter, for det tager lige så lang tid og giver lige så meget opvask som at halvere mængden og kun lave 1 portion. Hvis du laver den dobbelte portion og fryser halvdelen, skal jeg sørge for en anden lækker tærteopskrift i nær fremtid - så kan vi sammen glæde os over at hive færdig tærtedej ud af fryseren.

Til dejen skal du bruge :

380 g mel

250 g smør

1 æg fra en høne der har tid til at arbejde i køkkenhaven hver dag

1 spsk. hvidvinseddike

4 spsk. koldt vand

Til fyldet skal du bruge :

6 små porrer

50 g smør

1 tsk. salt

5 æggeblommer fra høns der inderst inde godt ved at køkkenhaven er hellig

3 dl piskefløde

friskrevet muskat, peber og 1 tsk. salt

Det var alt - meget overskueligt.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Smør en tærteform på ca. 30 cm. i diameter.

Afmål mel og smør - rør det sammen.

Slå dit æg ud i en lille skål og tilsæt hvidvinseddike samt vand.

Pisk det let sammen, og hæld det i melblandingen.

Rør dejen hurtigt sammen - enten med en maskine eller hænderne.

Del dejen i to - frys den ene halvdel og pres den anden halvdel ud i dit tærtefad.

Sæt fadet i køleskabet et kvarters tid. Imens kan du kaste dig over porrene.

Del dine porrer på langs og skær dem i små stykker på tværs. Læg stykkerne ned i en balje vand, så du får skyllet alle sandkornene ud.

Op i et dørslag med dem, så de kan dryppe af.

Smelt smørret i en gryde og hæld porrene i gryden. Bring den i kog og lad porrene småsimre ½ time. Rør en enkelt gang undervejs.

Hvis du ikke vil stå og holde øje med porrene, kan du i mellemtiden forbage tærtebunden.

Find den i køleskabet, sæt den i ovnen og bag den i 15 min.

Sandelig om der ikke også er tid til at lave resten af fyldet - hæld æg, fløde, muskat, salt og peber i en skål,

og pisk det godt sammen.

Så er porrene møre og du kan hælde dem over tærtebunden. Lad æggeblandingen følge efter og sæt tærten i ovnen ½ time.

Lad lige tærten hvile lidt, inden du skærer den ud. Hvis du kan vente.

Men den er virkelig værd at vente på.

Blød og fyldig midte med søde porrer i flødeblanding - sprød kant.

Trivsel til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post226