Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Dulce de leche - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone lør, maj 02, 2009 06:56:26

I går var en lang travl dag i haven.

Det blev sent før aftensmaden kom på bordet.

Jorden er ved at være så tør, at nyplantningerne skal vandes - især roser og blåbærbuske trænger. Men varmen er god for væksten, når bare der er vand nok.

Ind i mellem opgaverne udenfor lavede jeg Dulce de leche indenfor. I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Hvad i alverden skal jeg bruge det til - tænker du måske - er det nu nødvendigt.

Nødvendigt og nødvendigt. Det er så stort et ord. Jeg tør ihvertfald godt sige, at Dulce de leche er en dejlig ting af have i sit køleskab.

En helt speciel blød cremet karamel, der kan bruges til is, i pandekager, i kaffen eller bare spises direkte af en ske.

Man kan lave Dulce de leche på to måder - den arbejdskrævende med mælk efter eget valg, sukker, vanille og natron. Det hele blandes i en stor gryde og koges flere timer - under konstant omrøring.

Der kan være noget terapeutisk i at kunne sige til familien, at man er nødt til at blive stående ved gryden, og dermed ikke er til rådighed.

Men det er lang tid, man bare står og kigger ned i mælken. Venter på den skifter farve.

Den anden måde giver et fremragende resultat - man er bare til rådighed hele tiden.

Du skal bruge :

1, 2, 3, 4 eller hvor mange dåser kondenseret mælk du måtte ønske

Det var det hele - så bliver det ikke meget nemmere.

Læg dåserne i blød i en skål med vand - bare længe nok til at du kan fjerne etiketterne.

Læg en klud i bunden af en gryde, sæt dåserne i gryden og fyld vand op så det omtrent dækker 2/3 af dåserne.

Bring vandet i kog og hold det kogende i 4 timer - ikke helt vildt kogende - bare småboblende.

Imens kan du klippe græs, fange høns i køkkenhaven, vande blåbær, indhegne køkkenhaven, vande drivhus, servicere familien, eller tage den første rutebil og se hvilket spændende sted du ender - verden er åben, og du bestemmer.

Sørg for at få nogen til at tage gryden af blusset efter 4 timer. Lad dåserne stå i vandet til de er kølet af og tag dem op.

Du kan lade din Dulce de leche blive i de uåbnede dåser og sætte dem bagerst i et hemmeligt skab. Det er den sikre måde, og så ved du, hvad du har.

Eller du kan skrabe karamelmassen ned i et glas og sætte det i køleskabet.

Brug det på lyst brød - giv det til én du virkelig holder af.

Den, der får Dulce de leche, vil virkelig føle sig holdt af.

Det er sådan, det er - måske nødvendigt.

Mildhed på din vej
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post229