Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Chocolate chip cookies - opskrift

HverdagenOprettet af Lone tir, oktober 07, 2008 08:08:49

Så prøver jeg igen - måske holder strømmen længe nok denne gang. Det er lidt svært at få ordentlig strøm herude.

I går kom vi langt med klargøring af vinudstyret

Blog Image

Det var en ualmindelig varm og solrig dag, og druerne sad tålmodigt og sugede sollys til sig. Vi høster lidt senere end mange af de andre vinproducenter i Danmark, for det betyder meget at få de sidste dages modning med - både med hensyn til sukkerindhold og smagsstoffer. Til gengæld stiger risikoen for råd i druerne, men vi håndsorterer alligevel alle klaserne, inden de går i vineriet.

Blog Image

Det her er modne druer af sorten Leon Millot. De er meget små og fyldt med kerner, men de giver en god smagsprofil sammen med Rondo-druerne.

Nå - der skal mere end druer til en god vinhøst. I går var der tændt op i bageovnen, og det lykkedes at skabe lidt forsyninger. Kun lidt, for en del er allerede spist, så der skal bages mere i dag.

Du skal selvfølgelig have en af de gode opskrifter, og her kommer så :

Chocolate chip cookies - formentlig verdens bedste

Du skal bruge :

225 gram godt smør

175 gram rørsukker

100 gram farin

2 æg fra høns der har et dejligt liv

275 gram mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vanilleekstrakt

200 gram hakket mørk chokolade af en god kvalitet

150 gram hakkede hasselnødder

Så er vi klar :

Tænd ovnen på 200 gr. C. Beklæd dine bageplader med bagepapir så de er klar.

Pisk smør sammen med de to slags sukker og vanille. Når det er luftigt, tilsætter du æg og rører dem godt ind i dejen. Hæld mel, bagepulver, chokolade og nødder ned til de øvrige ingredienser og bland så det akkurat er jævnt fordelt.

Sæt dejen på bagepapir ved hjælp af to små skeer. Dejklumperne skal være ca. 3 cm høje og brede - der er ingen grund til at måle - det er bare for, at du kan få en idé om størrelsen. Bag hver plade ca. 7 min. i ovnen. Det er meget vigtigt, at få hevet kagerne ud, så snart de bliver gyldne, for de skal være bløde og gummiagtige. Ingen sprøde småkager i denne omgang.

Lad dine Chocolate chip cookies køle af på bagepapiret og flyt dem over på en rist.

Blog Image

Se - der er ikke mange tilbage

Blog Image

heller ikke når man kigger fra den anden side

Jeg må i gang igen i dag

Mange hilsner fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post24