Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Ristede asparges - opskrift

AspargesOprettet af Lone søn, maj 17, 2009 07:34:54

Der kom regn i går.

Stille langvarig regn.

Hvad mere kan man ønske sig.

I forgårs såede min mor og jeg flere rækker i køkkenhaven - kruspersille, dild, kinakål, runde rødbeder, bredbladet persille, palmekål, aflange rødbeder, vintergulerødder, forskellige salattyper, sommerblomster og løg.

Jorden var mild, lun og tør at arbejde med.

At få regn lige efter såning er som at få crème brûlée til dessert - det kan ikke blive meget bedre.

Måske har du også regnvåde asparges i din have.

Man kan lave uendelig mange retter med asparges - avancerede og tidskrævende, og lækre selvfølgelig, men asparges i sig selv er enkelhedens fest.

Som så mange andre grøntsager, frugter og bær ændrer planterne smag, alt efter hvordan de tilberedes. Man kan spise asparges med det samme, mens man går og høster dem, og skulle der være nogle tilbage i hånden, kan man tage dem med ind i køkkenet.

Ristede asparges har mere smag og aroma end dampede asparges. De får en smuk klar grøn farve og bevarer lidt sprødhed, alt efter hvor lang tid du giver dem.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften på den enkle - men himmelske - tilberedning.

Du skal bruge :

1 bundt asparges

25 g smør af mælk fra køer der spiser friskt græs i store mængder

Salt og friskkværnet peber

Det var alt. Virkelig.

Så går vi i gang.

Skyl dine asparges.

Find en stor pande frem og læg smør i den.

Læg dine asparges i ét lag og sæt panden på komfuret ved god varme. Læg et låg over panden.

Når du kan høre smørret bobler lystigt tager du tid. Efter 3 minutter tager du låget af panden og vender dine asparges.

Læg låget på igen og giv dem 2 minutter på den anden side.

Om jeg begriber, hvordan andre får deres asparges til at være lige lange og lige tykke. Her trives det uordentlige - køkkenhave uden konformitet.

Måske har du mere styr på tilværelsen og kan præstere et ensartet aspargesbundt. I så fald tager du alle dine asparges af panden på én gang. Har du - ligesom jeg - tilværelsens mangfoldighed til rådighed, må du lige lade de tykkeste stængler få ét minut mere.

Tag dine asparges over på en tallerken og drys med salt og peber. Hæld smør/aspargesvæden over. Og glæd dig.

Du har netop tilberedt en ypperlig smagsoplevelse.

Ro og harmoni til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post244