Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Druehøst

HverdagenOprettet af Lone tor, oktober 09, 2008 08:41:45

I dag går vi i gang med druehøsten. Vejret ser fint ud - en dejlig stille morgen med sol

Blog Image

Egentlig høstede jeg det første fad i gårBlog ImageFor de gærceller der skal lave druesaften til vin, skal have en stille start indenfor i køkkenet

Blog Image

I år har vi valgt en fransk gærkultur - det var den samme vi brugte i 2006 med godt resultat. Den er specielt god med hensyn til smagsudvikling og så kan gærcellerne arbejde ved forholdsvis lave temperaturer - det vil vi gerne have.

De høstede druer håndafstilkes og fyldes i en stor gryde

Blog Image

De skal knuses, så saften frigives, og da selv husets største gryde ikke kan rumme mine fødder

Blog Image

foregår det med håndkraft

Blog Image

Lækkert lækkert - der går flere dage inden mine hænder er fri for blåsorte striber igen.

Det næste der sker er en grundig varmebehandling, så al vildgær der naturligt findes på druerne udryddes. Vi vil kun gære rødvinen på den rene gærkultur. Gryden opvarmes til 75 gr. C og temperaturen holdes der 20 min. Så får det hele lov til at køle ned - under låg selvfølgelig - så der ikke kommer kimfald fra luften ned i druemosten.

Om aftenen hælder jeg den indkøbte gærkultur plus lidt sukker i druemosten - de skulle gerne føle sig velkomne

Blog Image

og se hvor det gærer næste morgen. Det er her vi er nået til nu, og det er bare med at komme i gang i vinmarken, så de små fyre kan få en ordentlig portion druer at leve af. Jeg skifter til arbejdstøj.

Solrig dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post26