Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Nye kartofler - opskrift

KartoflerOprettet af Lone ons, juni 10, 2009 07:47:23

Nu er vi begyndt at indrette køkkenet til caféen.

Ikke fordi jeg er færdig med at male. Overhovedet ikke. Ikke tilnærmelsesvis.

Men fordi min far holder et højt tempo med de opgaver, han har taget på sig.

Og så er jeg bare bagud.

Det er køkkenbordet langs to vægge, der er kommet op. Noget af en opgave for som med så meget andet, er det ikke nye lige plader direkte fra fabrikken. Tør jeg godt sige.

Nej - det er det ikke. I efteråret kørte manden og jeg det nordlige Danmark tyndt og indkøbte brugte bordplader i rustfrit stål. De har ikke samme facon. De er ikke lige tykke. De er ikke lige lange. Der følger ikke ben med - kun et stort tilpasningsarbejde.

Men min far har fået en god idé til opsætningen, og i morgen skal jeg vise dig resultatet. Forhåbentlig.

I dag vil jeg ud og male noget mere. Det er dagens program. Næsten. Først skal der tages kartofler op, og vejboden skal fyldes.

Kartofler er vigtige. Hver morgen starter manden den lille Fiat traktor og kører ud i kartoffelrækkerne. Jeg kommer halsende efter med spandene.

Det nødvendige antal meter bliver fritlagt, og så ligger vi og roder i jorden og samler kartofler op. Jeg skal vise dig det en anden dag. Måske tror du slet ikke, at kartoffeloptagning kan foregå så langsomt.
Kartoflerne får deres sjæl med på rejsen. Det tør jeg godt love.

Selvfølgelig spiser vi kartofler til aftensmad. Hvis vi har gravet nok op.

I dag skal du have opskriften på den ultimative måde at koge nye kartofler på. Eller ihvertfald den ultimative måde her på gården.

Du skal bruge :

1 kg lækre nye kartofler med sjæl

1 buket dild

1 spsk. smør fra glade køer

3 tsk. groft havsalt

Det var alt - så går vi i gang.

Vask kartoflerne - du bestemmer om skrællen skal blive.

Læg dem i en gryde af passende størrelse og dæk dem med vand.

Læg din dildbuket i gryden.

I med smørog havsalt.

Ikke noget fedteri her.

Læg låg på gryden, sæt den på komfuret og tænd for fuld styrke. Når vandet koger lystigt, skruer du ned for blusset og tager tid. 14 minutter passer godt til nye friske kartofler.

Hæld vandet fra og vær klar til at nyde dine lækre kartofler - de bliver ikke bedre.

Her skulle der have været et billede af dampende lyse kartofler med små dildstykker.

Manden har spist kartoflerne. Beklager.

Trivsel til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post268