Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bruschetta med grillede artiskokker - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone lør, juni 13, 2009 07:12:22

Her til morgen er noget anderledes.

Efter to dage med regn og gråvejr er himlen nu blå, og solen skinner.

Det er en fin lys morgen, og lys er der brug for til malerarbejdet i caféens køkken.

For jeg maler. Maler, maler og maler.

Og man kan faktisk ikke se det. Når jeg kommer ud og begynder på en dør, en karm en væg eller andet, er den hvid. Lidt blakket men hvid. Når jeg holder om aftenen, er det hele stadig hvidt. Måske lidt mindre blakket men hvidt.

I morgen er jeg klar til at vise dig resultatet - måske helt hvidt.

Efter en lang dag med maling kan man godt trænge til nem og lækker aftensmad.

Bruschetta med grillede artiskokker for eksempel. Nemt, hurtigt og ualmindeligt velsmagende.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

2 store skiver italiensk landbrød

2 spsk. pinjekerner

2 spsk. Grana Padano ost

1 fed hvidløg

ca. 200 g grillede artiskokker på glas - eller grill dem selv hvis du helst vil det

Olivenolie - mild og god

Groft salt

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 225 gr. C.

Hæld dine grillede artiskokker til afdrypning i en sigte.

Varm en pande godt op, hæld dine pinjekerner, en lille sjat olie samt groft salt i panden og flyt kernerne rundt til de begynder at tage farve.

Ristningen får det bedste frem i pinjekernerne.

Skær tynde skiver af osten med en gulerodsskræller - det bliver nærmest til flager.

Læg brødskiverne på en rist og sæt dem i ovnen.

Giv dem 7 minutter - til de er sprøde og begynder at blive gyldne.

Så snart brødet kommer ud af ovnen, er du klar til at komponere din bruschetta.

Grib dit hvidløgsfed og kør det rundt over hver skive brød - det bliver nærmest revet på brødet.

Dryp olivenolie over hver skive.

Fordel de afdryppede artiskokker. Du bestemmer i hvilket mønster.

På med pinjekerner

og Grana ost

og du er klar til at spise.

Nej ikke bare spise. Klar til at nyde.

En sprød og lækker oplevelse, og hvis bare brødskiverne er store nok - et helt måltid.

Måske ikke til en landmand mand.

Der rækker det som forret.

Lys dag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post271