Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Ja det gør så !

HverdagenOprettet af Lone lør, oktober 11, 2008 07:10:56

Gærer altså - og det første kar vi høstede i, er kommet rigtig godt i gangBlog ImageDet du ser på billedet, er alle skallerne og kernerne, der løftes op af gærcellernes kuldioxidudvikling - altså luft. Ikke den slags luft vi indånder men en anden luftart. Hvis man læner sig for langt ind over karret, står det helt klart, at det ikke er den slags luft, vi indånder. Det er ligesom at få en hammer i hovedet.

Den første gæring af vindruerne foregår i store åbne kar, fordi massegæringen - som den hedder - er så voldsom. Normalt kan man ikke lave en alkoholgæring, hvis beholderen ikke er lufttæt, men når det går godt i de åbne kar, er det fordi gærcellernes kuldioxid, lægger sig som en solid dyne over druemassen - der kan simpelthen ikke komme almindelig luft til blandingen.

Blog Image

Lige nu er den her gårdens vigtigste redskab - lavteknologisk og driftssikker

Blog Image

8 til 10 gange i døgnet - gerne om natten også - skal drueskallerne skubbes ned i vinmosten. Det er meget vigtigt for rødvinen, at alle smagsstoffer og farven fra skallerne er i god kontakt med saften. Men flyde ovenpå er det, de vil

Blog Image

så der skal skubbes ned

Blog Image

skubbes ned

Blog Image

og skubbes ned

Gæringen er så kraftig, at det lyder som om, druemosten koger i karret, og siderne bliver helt varme - det er en fornøjelse

Ude i vinmarken går det støt fremad. I går aftes rundede vi halvdelen af planterne, og det ser ud til, at den samlede mængde druer, bliver lidt højere i år end sidste år.

Blog Image

Der er færre Leon Millot klaser i år

Blog Image

men mange flere Rondo

Det kommer til at give en vin med en helt anden smag end sidste år - men hvordan den bliver, ved vi først om et års tid.

Nu skal jeg lige i køkkenet for at lave lidt flere forsyninger til dagens folkehold.

Med håb om tørvejr
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post28