Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Brombærlikør - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone man, oktober 13, 2008 07:52:54

Her til morgen er noget anderledes på gården

Blog Image

Æblekagerne er spist

Gryden med græskarsuppe er tom

Stakken med rene håndklæder er væk

Høstfolket er rejst

- og der er ikke flere vindruer at plukke !!!

Dejlig dag at stå op til.

Noget er, som det var i går - mine sorte fingre

Det var med glæde den sidste kasse druer blev hældt op i afstilkningsmaskinen. De næste dage står på rengøring af høstudstyret og pasning af vin i de store massegæringskar. Gæringen er kommet fint i gang i alle tre kar, og de opstigende drueskaller skal jævnligt skubbes ned i druesaften, så al smag og duft kommer med over i vinen.

Blog Image

Vejret har været en fornøjelse under druehøsten og det betyder meget for druernes kvalitet

Nu er der ikke så meget tilbage at høste, før vi er klar til vinteren. Lidt brombær og pærekvæder. I dag skal du have opskriften på - måske - verdens bedste brombærlikør. Den kommer her :

Du skal bruge

350 gram fuldmodne brombær - så modne at de næsten falder af selv

1 flaske velsmagende rødvin

2 dl lys sirup

3 dl vodka

Blog Image

Jeg kan lige så godt sige det med det samme - brombærlikør er for de tålmodige.

Skyl dine brombær og læg dem i blød i rødvin i et højt glas. Sæt det i køleskabet.

Blog Image

Efter 2 uger filtrerer du saften fra gennem et klæde i en si. Af de rødvinsmarinerede brombær kan du lave - nok - verdens bedste brombærmarmelade - så gem dem endelig. Den filtrerede rødvin tilsættes sirup og vodka, og så skal der ventes.

Ventes længe - jo længere des bedre - men her er det et spørgsmål om at smage jævnligt, og før eller senere er din brombærlikør væk, og du er klar til at lave en ny.

Sorte fingre herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post30