Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kastanier

HverdagenOprettet af Lone tir, oktober 14, 2008 07:29:13

Det har været en overvældende druehøst i år - så overvældende, at vi har en ståltank for lidt blandt vinudstyret. Efter en del telefonopringninger og søgning på nettet fik manden endelig opdrevet en tank af passende størrelse og drog afsted efter den. Når den kommer til gården, skal jeg vise dig, hvordan den ser ud.

Imens passer jeg de store massegæringskar. Indenfor i vineriet er der en helt speciel duft - en berusende blanding af gærede druer og underlige luftarter. Gæringen er nu så kraftig, at det lyder som om, vinen koger, og siderne på karrene er helt lune at røre ved. Det er en stor oplevelse, at komme ud i den friske kølige luft efter endt arbejde.

Blog Image

Vi er ikke så mange på gården nu, som vi var i sommer

Blog Image

Svaleungerne er fløjet til Afrika sammen med resten af familien. Det er altid en dejlig dag, når svalerne kommer tilbage. Tænk at de kan flyve så langt væk og så vende tilbage netop til deres gård. Uden en kørselsvejledning er jeg fortabt, og det er endnu en grund til at holde sig hjemme.

Blog Image

Et andet efterårstegn er de her

Blog Image

De må bare ud af skallerne nu

Blog Image

Det ser næsten ud som om, der er fine små blodårer inde i sådan en kastanieskal, og der er et eller andet jomfrueligt smukt ved at tage en fuldbåren blank kastanie ud af den bløde skal.

Blog Image

Kastanier er ganske enkelt rigdom, og du kan blive rig mange steder lige nu

Blog Image

Findes der noget smukkere ?

God dag fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post31