Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Katrineblommekage - opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone tor, august 13, 2009 07:20:07

Nu er de første blommer ved at være modne, og det er helt oplagt at bage Katrineblommekage.

Så det gjorde jeg i går. Til caféen.

I dag skal du have opskriften, så du også kan få Katrineblommekage.

Du skal bruge :

½ kg blommer - din kages smag afhænger af den sort du vælger

50 g mandler

25 g mel

2½ dl sødmælk fra køer der spiser masser af græs

200 g sukker

4 æg fra høns der kan danse udendørs jitterbug

Kornene fra ½ vanillestang

Revet skal af ½ citron

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 170 gr. C.

Halver og udsten dine blommer.

I gamle dage var en Katrineblommekage fyldt med svesker. Det er da også en mulighed.

Du bestemmer, hvad du vil bruge.

Tag dig ikke af mængderne på billederne - jeg lavede dobbelt portion i går.
Man ved aldrig, hvor mange der kommer til kaffe her.

Beklæd et fad med bagepapir - så er det nemmere at vende kagen ud til sidst.

Det ser selvfølgelig ikke tjekket ud med bagepapir i formen, men man bager heller ikke

Katrineblommekage for at være tjekket.

Afvej mandler

og hak dem groft.

Læg blommerne i bunden af fadet og drys mandler over.

Rør mel ud i den kolde mælk og varm blandingen op til den koger. Bare pisk afslappet undervejs, så du får en fin jævning.

Del blommer og hvider i to røreskåle.

Nej nej nej - tænker du måske.

Jeg ved det. Nogle dage kan en opskrift, hvor blommer og hvider skal deles, virke uoverkommelig.

Dobbelt arbejde. Der skal piskes i to skåle, og der bliver opvask af to skåle.

Nogle dage er det bare for overvældende en tanke, og så kan man ligeså godt vente med sådan en kage til en anden dag.

Kagen er god nok. Kagen er uovertruffen. Der er bare ingen grund til at presse sig selv urimeligt hårdt.

Hæld sukker, vanillekorn og revet citronskal ned til æggeblommerne.

Pisk til det er lyst og skummende.

Pisk dine æggehvider til de står rankt og smukt.

Hæld mel/mælke-jævningen ned til de piskede æggeblommer og rør rundt.

Hæld de piskede æggehvider efter,

Vend rundt med rolige håndbevægelser,

og fordel dejen over blommerne.

Sæt formen i ovnen på nederste hylde og bag kagen 1 time.

Lad kagen stå og køle af i formen.

Læg et fad ovenpå formen og vend det hele rundt, så kagen falder ned på fadet med blommesiden opad.

En Katrineblommekage er denne galakses gave til den nervøse.

En Katrineblommekage skal falde sammen efter bagningen, og den skal se lidt rodet ud.

Kan det blive meget bedre.

Server din lækre blommekage med koldt letpisket flødeskum.

Håb om sol og tørvejr
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post332