Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Blåbær muffins - opskrift

MuffinsOprettet af Lone ons, august 26, 2009 07:50:44

Der er stadig mange blåbær på buskene,

og i går var gårdhunden og jeg ved at redde flere ind.

Blåbær er tålmodige. De mugner ikke i regnvejr, og de splatter ikke i blæst - de sidder bare og bliver bedre, indtil man en dag har tid til at plukke dem.

Mens blåbærrene blev skyllet og pakket, tænkte jeg, det kunne være rart med blåbærmuffins.

I dag skal du have opskriften.

ADVARSEL - DETTE ER IKKE EN KAGE.

De lækre muffins er gode på morgenbordet, og selvom det normalt er håbløst at nyde muffins dagen efter bagningen, har vi her en undtagelse - de er så fyldte med fugtige bær, at et eventuelt overskud vil vække glæde i næste dags madpakke.

Du skal bruge :

75 g smeltet smør - lavet af mælk fra køer med vind i ørerne

250 g mel

1 spsk. bagepulver - uden fosfat - ellers giver det halvbitre muffins

25 g sukker

1 knsp. salt

2½ dl sødmælk fra ovenstående køer

2 æg fra høns med jord på fødderne

3 dl blåbær

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Smør en muffinform eller sæt papir i hullerne.

Skyl dine blåbær og sæt dem til afdrypning.

Afmål mel og tag nogle spiseskefulde fra i en mindre skål.

Bland det resterende mel med sukker, bagepulver og salt.

Pisk æg og mælk sammen.

Tilsæt smeltet smør og rør rundt.

I med melblandingen og rør det hele til en jævn dej.

Bare ganske kort tid.

Hæld dine blåbær i den lille skål med mel,

og vend dem rundt.

Så holder de sig velfordelt under bagningen.

Op i røreskålen med dem og vend det hele sammen.

Fordel dejen i din form og sæt formen i ovnen.

20 minutter skal der bages.

Så bliver du også belønnet med smeltende bløde blåbærmuffins.

Ikke kager.

Nej.

Der er ikke nok sukker til, at de kan opnå kagestatus.

Men der findes en løsning på alt, og en sund muffin er ingen undtagelse.

Lad os sige, man er nået pænt ud på eftermiddagen før bagningen finder sted, og morgenmad er et historisk tilbageblik. Da kan man med fordel dyppe sin muffin i flormelis - som en anden æbleskive ja.

Og det er godt. Det er det. Varm muffin - blød og fyldt med smeltede blåbær.

Men du bestemmer. Nu har du opskriften, og så må du bestemme, hvordan de skal nydes.

Blå fingre herfra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post345