Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Brombærkage - Bedstes bedste opskrift

Kager med frugt og bærOprettet af Lone lør, oktober 18, 2008 08:04:55

Nu da vi har plukket de vindruer, der var fine til at lave vin af, må hønsene gerne spise resten. Nogle drueklaser har siddet så lavt, at der er jordstænk på dem, og så er der alle de druer, vi har klippet fra klaserne.

Blog Image

Høns holder meget af vindruer, så lågen ind til vinmarken har været lukket sommeren over

Blog Image

Men nu er den åben og der er høns allevegne

Blog Image

Det er flittige dyr og inden længe er både druer og snegle forsvundet

Blog Image

Forleden lavede jeg broccolisalat og jeg tænkte, at du skulle have den opskrift. Men det er jo lørdag i dag, og lørdag og broccoli lyder ikke rigtigt sammen. Tirsdag og broccoli eller onsdag og broccoli, men ikke lørdag og broccoli. Det smager dejligt, men det kan ikke skabe den rigtige lørdagsstemning. Nej der skal mere til - noget der varmer sjælen. Så i stedet var jeg i haven for at kigge efter brombær til en rigtig lækker brombærkage

Blog Image

og der er altså søde fuldmodne brombær endnu.

Du skal bruge :

3½ dl friske brombær

400 gram mel

300 gram sukker

200 gram smeltet smør

2½ dl creme fraiche

3 æg fra høns der har det dejligt

1 dl hakkede valnødder

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

½ tsk. stødte nelliker

½ tsk. stødt kanel

Det var det.

Blog Image

Tænd ovnen på 180 gr. C og sæt en bagerist ind på en hylde lige under midten.

Smør en form på størrelse med en springform - jeg bruger en støbejernspande, fordi jeg ikke kan lade være

Skyl dine brombær hurtigt og forsigtigt. Hvis de er velmodne tåler de ikke meget roden rundt. Lad dem dryppe godt af mens du i en stor røreskål blander mel, sukker, nelliker og kanel. Tilsæt creme fraiche, det smeltede smør og æg. Bland så alt er godt fordelt. Tilsæt brombær og bland dem ind i dejen - nu gør det ikke noget, at de går i stykker. Tilsæt valnødder, bagepulver og natron. Få det hurtigt ind i dejen og hæld den i formen. Så skal det gå lidt raskt med at sætte formen i ovnen, for der er ikke meget ved at kagen står og hæver på køkkenbordet - uden varme falder den før eller siden sammen igen.

Bag kagen ca. 55 min. men prøv dig frem ved at stikke en tynd kniv eller lignende ned i kagens midte mod slutningen af bagetiden - kagen er færdig, når der ikke hænger dej ved kniven. Bagetiden afhænger af din ovn og af den form du valgte.

Blog Image

Kagen smager aller allerbedst, når den stadig er lun - ingen grund til at gemme den til senere

Blog Image

Det er en gammeldags og helt speciel kage marmoreret med brombærsaft

- noget helt andet end broccoli på en lørdag

God weekend til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post35