Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Peach melba marmelade - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone fre, september 11, 2009 07:15:30

Der var vanskelige overvejelser forbundet med anvendelsen af årets beskedne ferskenhøst.

Valget faldt på marmelade, fordi det rækker længere end en enkelt kage.

Tror jeg.

I dag skal du have opskriften på peach melba marmelade - vælg ferskner med mest mulig smag, og du bliver begejstret.

Du skal bruge :

10 dejlige ferskner

500 g solmodne hindbær

1 vanillestang

600 g sukker

samt ½ dl ekstra sukker rørt sammen med 6 tsk. johannesbrødkernemel og/eller carrageenan.

Det var alt - så går vi i gang.

Læg dine ferskner i en skål, der kan tåle stærk varme, og overhæld dem med kogende vand.

Lad dem stå nogle minutter og derefter kan du trække skindet af.

Skær ferskenkødet i tern undervejs og læg det i en gryde af passende størrelse.

Hæld hindbær i gryden.

Flæk vanillestangen, skrab kornene fri og læg det hele ned til dine frugter og bær.

Lad sukkeret følge efter.

Sæt gryden på komfuret og bring indholdet i kog. Lad det koge 10 minutter, tag gryden fra varmen og rør din sukker/stivelsesblanding i.

Eller undlad og start en kø ved vaskemaskinen.

Sæt gryden over igen, så marmeladen akkurat koger op,

og hæld din lækre marmelade på glas.

Du får en god holdbarhed, hvis du er hurtig til at få låg på hvert glas, straks efter den skoldhede marmelade er hældt op,

men det er under alle omstændigheder bedst at opbevare de dyrebare glas i køleskabet - de er jo fri for konserveringsmidler.

Fristende fredag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post361