Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Broccolisalat - opskrift

BroccoliOprettet af Lone tir, oktober 21, 2008 07:53:16

Så er det tirsdag, og der er ikke noget forgjort i at give dig en opskrift på broccolisalat. Måske tror du nu, at jeg har forbehold over for broccoli - tværtimod - broccoli er guld. Det er én af de planter, der virkelig er god for din krop. Og det beviseligt, hvis du ligesom jeg, har det bedst med det beviselige.

Broccoli holder dine knogler stærke, dit hjerte sundt og dine celler oppe på dupperne. Bakterier frygter broccoli. Det vanskelige spørgsmål er, om man skal spise planten rå eller let dampet. Du får mest glæde af C-vitaminet ved at spise den rå, men hvis den varmebehandles skånsomt får du mere glæde af andre gode stoffer. Så jeg foreslår en hurtig dampning sådan her :

Del dit broccolitræ i mindre buketter og skær den tykke stængel i stave. Læg det hele i en skål, der kan tåle kogende vand. Drys salt over og hæld kogende vand over hele herligheden. Læg en tallerken over skålen, så varmen bliver dernede og lad broccolien stå ca. 6 min. før vandet hældes fra. Det er et værdifuldt kompromis.

Men nu til salaten - det er en rigtig slutfirser-opskrift, men der var mange gode ting i firserne - specielt musikken (og tøjet og håret), så hvem kan rynke på næsen af en revival ?

Blog Image

Du skal bruge :

1 flot broccolistok dampet som nævnt ovenfor og skåret i mindre stykker

1½ dl god mayonnaise - lav den selv hvis du ikke kan lade være

1 fint snittet rødløg

1½ dl solsikkekerner

1 dl tørrede vindruer el. tørrede tranebær - hvad du har

3 spsk. gyldent rørsukker

2 tsk. anstændig balsamico

Lidt salt

250 gram bacon skåret i tern og ristet

Blog Image

Så er det bare at gå i gang :

Bland mayonnaise med rørsukker, rødløg, balsamico, solsikkekerner, tørrede bær og salt. Vend dine broccolistykker i blandingen og drys med den sprøde bacon.

Blog Image

Meeeen den er ikke hjemme endnu - der skal ventes. Sæt skålen i køleskabet og lad salaten trække 3 timers tid. Der sker noget i sådan et køleskab, så det sidste er meget vigtigt.

Nyd din salat - til frokost - til aftensmad eller når på dagen du nu vil nyde den.

Broccoli er guld !

Fantastisk tirsdag fra
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post38