Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Boller med to slags ost - opskrift

BollerOprettet af Lone ons, september 30, 2009 07:56:39

Det var en hvinende kold vind, der gik gennem marv og ben i går.

Så er der ikke andet at gøre end at gå indenfor og bage boller.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

2 dl vand

2 dl kærnemælk der er et resultat af en vaskeægte smørproduktion

25 g gær

2 tsk. groft salt

100 g fuldkornsmel

500 g hvedemel

2 spsk. pinjekerner

1 tsk. paprika

50 g Grana-ost

Samt til pensling og drys - æg fra en varm høne samt 100 g revet Emmentaler-ost

Det var alt - så går vi i gang.

Lun vandet til ca. 30 gr. C og rør gæren ud i det.

I med kærnemælken.

Afmål de to meltyper samt salt og hæld det hele i røreskålen.

Brug mild eller stærk paprika - du bestemmer -

hæld det i skålen sammen med pinjekernerne.

Riv granaosten ned i melblandigen,

og ælt det hele grundigt sammen - mindst 10 minutter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - det tager omtrent 1½ time på et lunt sted.

Hæld din luftige dej ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker.

Rul hvert stykke dej til en kugle og pres den lidt flad. Fordel på 2 bageplader.

Så pensler du dejstykkerne med pisket æg og lægger din emmentalerost ovenpå.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Lad de kommende boller efterhæve ½ time.

Imens kan du finde uldvanterne frem, snøre pelshuen, sy hullet i termokedeldragten og gå tur med hunden.

Når du kommer tilbage skal bagepladerne i ovnen - én ad gangen, og bollerne bages 20 minutter.

Lad dem køle af på en rist, eller spis dem med det samme.

Varmt krydrede med dejlig smag af ost og pinjekerner. Gode på alle tider af dagen - til morgenmad, madpakke og sammen med aftensmaden.

Kan det blive meget bedre.

Let dag for dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post380