Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kardemommekager - opskrift

SmåkagerOprettet af Lone søn, oktober 04, 2009 08:16:05

Det stod ned i stænger i går,

og det er ikke meget anderledes her til morgen.

Så er det rart at holde sige indendøre.

Og bage. Noget varmt og krydret.

Kardemommekager for eksempel.

I dag skal du selvfølgelig have opskriften.

Du skal bruge :

150 g mel

150 g sukker

125 g smeltet afkølet smør

1 æg fra en våd høne

1 tsk. kanel

Frø fra 10 kardemommekapsler

1/4 tsk. natron

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C. Find dine bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.

Du kan også bruge stødt kardemomme, men der er en helt anden duft og smagsoplevelse ved at knuse frøene selv.

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter, eller mas dem med bagsiden af en trægrydeske - du bestemmer.

Afmål mel, kanel og natron - bland det sammen med din knuste kardemomme.

Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og skummende.

Tilsæt smør og pisk.

Pisk pisk pisk.

I med melblandingen og rør rundt til det er velfordelt.

Læg dejen på bagepladerne - en pæn teskefuld til hver kage og 12 kager på hver plade.

Der bliver ca. 45 kager i alt, så du må bage i flere omgange.

Sæt bagepladerne i ovnen - en ad gangen - og bag dine kager 11 - 12 minutter. Lad dem stå 1 minut på pladen og flyt dem derefter over på en rist til afkøling.

Lækre sprøde småkager - varmt krydrede og alt hvad man kan ønske sig til en kop eftermiddagste eller kaffe.

Eller morgenkaffe. Nu vil jeg gå ud og se, om der er flere tilbage i krukken.

Strålende dag til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post384