Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Tærte med flødeost - opskrift

Stilige startereOprettet af Lone man, oktober 05, 2009 08:04:40

En gang i mellem er det godt at prøve noget, man ikke er vild med.

Bare for at se om man har ændret mening.

Er blevet voksen. Moden måske.

Man venter og venter.

Så i går lavede jeg min flødeosttærte med blåskimmelost. Og flødeost selvfølgelig - man bruger to slags ost i tærten.

Tiden har ikke virket.

Blåskimmelost får rottehalerne frem, og pludselig står jeg ved en støvet vejside med en rød skoletaske i hånden.

Måske har du det anderledes og vil gerne have tærten med Gorgonzola f.eks.
Jeg vender tilbage til udgaven med hvidskimmelost. Indtil videre.

Under alle omstændigheder skal du selvfølgelig have opskriften, og så vælger du bare det, du bedst kan lide.

Til tærtebunden skal du bruge :

200 g mel

130 g smør lavet af mælk fra køer der ikke er blæst væk endnu

1 dl hasselnødder

Friskkværnet peber

½ tsk. groft salt

2 spsk. koldt vand

Til fyldet skal du bruge :

200 g flødeost

150 g blå- eller hvidskimmelost

1½ dl fløde af mælk fra ovenstående køer

3 æg fra glade høns

Friskkværnet peber

1 spsk. frisk rosmarin

Det var alt - så går vi i gang.

Hak dine hasselnødder fint.

Bland dem med mel og smør, og når du har en grynet blanding, tilsætter du vand og samler dejen.

Hæld dejen ud i et smurt tærtefad - ca. 30 cm.

Pres den blidt på plads.

Sæt fadet i fryseren ½ time, så dejen sætter sig. Tænd din ovn og sæt temperaturen på 200 gr. C.

Forbag tærtebunden 15 minutter og lad den køle lidt af mens du laver fyldet.

Bland de to slags ost, fløde, æg, peber og rosmarin til en jævn masse, og hæld den på tærtebunden.

Skru ovntemperaturen ned til 190 gr. C., sæt fadet i ovnen og bag tærten 35 minutter.

Server tærten lun til forret sammen med lidt salat og syltede blommer eller figner.

Sprød bund med dejlig smag af hasselnødder - under blød ost.
Hvad mere kan man ønske sig.

Udover en funklende rød skoletaske.

Ro til dig
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post385