Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Kastanje Chokolade kage - opskrift

Dejlige DesserterOprettet af Lone ons, oktober 21, 2009 07:10:52

Chokolade - tænkte jeg som det første i går morges.

Enhver ved, hvor vigtigt det er at lytte til sin indre stemme.

Sålænge den siger chokolade og ikke Tsaritsa.

Chokolade ligger indenfor det muliges grænser.

Så i dag skal du have opskriften på en fuldgod kastanje-chokolade kage.

Mindre kan ikke gøre det.

Du skal bruge :

250 g chokolade med 70 % kakaoindhold

400 g sødet kastanjepuré

75 g rørsukker

1 spsk. vanilleekstrakt

125 g usaltet smør lavet af mælk fra hele køer

1/4 tsk. groft salt

2 dl pecannødder

6 æg fra høns der er i balance med deres indre

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C. Beklæd en lille (ca. 20 cm) springform med bagepapir.

Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en microbølgeovn eller over vandbad.

Du bestemmer.

Læg dit smør oven i chokoladen til sidst i smelteprocessen - så det kan blive blødt og medgørligt.

Hvem vil ikke gerne være medgørlig.

Hak pecannødderne groft.

Del dine æg i blommer og hvider - hver sin røreskål.

Bland æggeblommerne med kastanjepuré, pecannødder og vanilleekstrakt.

Bare rør godt rundt.

Hæld chokolade/smørblandingen i,

og lad tingene forene sig.

Så er det æggehviderne, det handler om.

Pisk pisk pisk.

Når æggehviderne er ved at være stive, kan du tilsætte salt og sukker.

Pisk det grundigt ind i hviderne.

Vend med rolige håndbevægelser de stiftpiskede æggehvider ind i chokolade m.m. blandingen.

Hæld dejen i din springform, sæt det hele i ovnen og bag 45 minutter.

Lad kagen stå og køle af i formen, før du begynder at skære.

Og hvad nyder man så til sådan en kage.

En creme lavet af én del flødeskum til én del creme fraiche blandet med lidt vanillekorn er et vellykket arrangement.

Kaffe. God hed kaffe går man heller ikke fejl af.

Kastanje-chokolade kagen er fyldig, blød og intens.

Kejserlig.

Imperiale hilsner herfra
LL

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post401