Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Æblegrød - opskrift

Syltede SagerOprettet af Lone man, oktober 26, 2009 07:48:48

Æblegrød - tænker du måske - skal denne mandag starte med en banalitet.

Og nej. Det skal den ikke.

Æbler er denne klodes omsorg og opmuntring til dem, der går efteråret i møde.

Når man gives sådan en gave, er det tid til at tage imod.

Man kan spise flere æbler i form af grød end i rå tilstand.

Derfor skal du i dag have opskriften på æblegrød.

Du skal bruge :

10 velduftende æbler

1 vanillestang

150 - 200 g rørsukker

Lidt vand

Det var alt - så går vi i gang.

Skyl dine æbler.

Hæld koldt vand i bunden af en gryde - der skal være omtrent 1 cm vand. Ikke noget man kan soppe i.

Skræl dine æbler, del dem i kvarte og skær kernehuset bort. Skær dem derefter i små tern.

Eller kør dem gennem håndskrælle/skæreapparatet.

Det du ser her, er et unikt udstyrsstykke. Det kan noget, intet andet kan.

Det kan få en teenager til at skrælle æbler.

Hvis han er vågen.

Alting har sine begrænsninger.

Læg æblestykkerne i gryden sammen med den flækkede vanillestang.

Æblegrød uden vanille er som en landmand uden gummistøvler.

På med et låg og bring grydens indhold i kog.

Skru ned for varmen, rør af og til og lad æblerne koge i stykker. Kogetiden afhænger af den æblesort du har valgt.

Så er æblerne klar til sukker. Kommer det i for tidligt, vil de ikke koge ud.

Hæld sukker i lidt af gangen og smag til. Mængden afhænger også af din æblesort.

Lad grøden køle af før du nyder den.

Som den er. Med mælk. God mælk.

Eller med ristet rasp

og flødeskum i en klassisk æblekage.

Kan det blive meget bedre.

Manerlig mandag
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post406