Beretninger fra et autentisk landbrug

Beretninger fra et autentisk landbrug

Dagligdag på landet - vi har ikke andet

Følg med i de daglige beretninger langt fra alting og tæt på det store i det små

Bambikager - opskrift

SmåkagerOprettet af Lone tir, november 03, 2009 07:58:35

I dag er det ikke rigtigt vejr til solbadning på stranden.

Eller udplantning af sommerblomster.

Nej.

I dag er det mere vejr til at bage småkager.

Store fyldige kager med et blødt indre.

Hvem vil ikke gerne være fyldig og med et blødt indre.

Så her får du - direkte fra et fugtigt sted på denne klode - opskriften på Bambikager.

Du skal bruge :

300 g mel

200 g smør lavet af mælk fra køer der kender forskel på årstiderne

200 g muscovadosukker

100 g rørsukker

250 g mørk chokolade

2 tsk. vanilleekstrakt

1 æg plus en æggeblomme fra en høne der kan lægge begge dele

½ tsk. natron

Det var alt - så går vi i gang.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 175 gr. C.

Beklæd dine bageplader med bagepapir.

Afmål de to slags sukker,

og hæld dem i en røreskål sammen med smør.

Pisk pisk pisk.

I med æg og blomme - pisk igen.

Bland mel med natron og hæld det i røreskålen.

Brug chokoladechips eller hak en plade mørk chokolade i mindre stykker - du bestemmer.

Bare chokoladen ender i dejen.

Rør dejen sammen til den er ensartet.

Form dejen - omtrent 2 spsk. af gangen - til kugler og fordel dem på bagepladerne. 10 stk. på hver plade. Kommer der flere løber de sammen.

Der bliver ca. 30 kager af dejmængden.

Ind i ovnen med en plade og bag 17 minutter. Lad kagerne sætte sig lidt når de kommer ud af ovnen og flyt dem derefter over på en rist til afkøling.

Når kagerne er kølet helt af, kan du gemme dem et sikkert sted.

Og når du trænger til en pause og en kop kaffe eller the, finder du en kage frem, bider i den og får store fugtige øjne.

Må du svæve over vandene i dag.
Lone

  • Kommentarer(0)//lonelandmand.brandbygegaard.dk/#post414